Интер спести сили и взе своето от Каляри (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дебютен гол на лятна покупка поведе "нерадзурите" към четвърти пореден успех

Интер спести сили и взе своето от Каляри (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Интер постигна четвърта последователна победа, след като победи у дома Каляри с 2:0 в мач от седмия кръг на италианската Серия А.

Наставникът на „нерадзурите“ Лучано Спалети изненада със стартовия си състав, от който липсваше не само Иван Перишич, но и Мауро Икарди, ала това се оказа печеливш ход, тъй като заменилият капитана Лаутаро Мартинес вкара първото попадение в срещата.

То падна още в 13-ата минута, когато Далберт центрира отлично отдясно и пристигналият това лято аржентинец вкара с глава за 1:0.

Голът бе дебютен в официален двубой за нападателя, който бе закупен от Расинг Клуб срещу 23 млн. евро и преди месец навърши 21 години.

Десетина минути преди почивката Антонио Кандрева пропусна изгодна възможност да удвои.

Така първото полувреме приключи при резултат 1:0, а в началото на второто Борха Валеро опита да изненада вратаря на гостите с прехвърлящ удар, но последният внимаваше и отрази.

В 62-ата минута Кандрева направи втория си сериозен пропуск в срещата и малко след това бе заменен от Перишич.

В 72-ата минута Каляри вкара гол чрез Даниеле Десена, но след намесата на системата ВАР съдията видя, че капитанът на гостите се разписва с ръка и отмени попадението като показа жълт картон на футболиста.

Не след дълго опасен удар на Мартинес прелетя над вратата, а минута преди края на редовното време Матео Политано оформи крайния резултат с красив гол от воле за 2:0.

След успеха Интер вече има 13 точки, само с две по-малко от втория Наполи, който по-рано днес загуби от шампиона Ювентус.

Каляри пък остана с едва шест точки от седем двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки