Президентът на Дунав: Обявяваме треньора до 24 часа

"Като освободихме Орачев, ни се предложиха над 15 имена"

Президентът на Дунав: Обявяваме треньора до 24 часа

Президентът на Дунав Симеон Симеонов не пожела да разкрие официално името на новия наставник на тима. Всички очаквания са това да бъде русенецът Людмил Киров, но силният човек в клуба обяви, че назначението ще бъде обявено в понеделник, след като преди това го е съобщил на играчите.

"Неприятно съм изненадан от изтичането на информация, призовавам феновете да следят страницата на клуба, където ще обявим името на наставника. Преговаряме с много треньори, Людмил Киров е един от тях, но утре ще има официална информация за новия треньор. Киров е с едно предимство, защото е русенец", заяви Симеонов пред NOVA SPORT и продължи по темата.

"Нека изчакаме понеделник, не пазим някаква тайна, но коректността към момчетата изисква да говоря първо с тях, а после ще обявя името на треньора. Ако Киров бъде треньор, радостно е, че има подкрепа от феновете. Но нека те не се месят в клубните дела, а да ни подкрпеят", сподели босът и разкри дали е имало разговори с други специалисти и защо се е стигнало до раздялата с Малин Орачев.

"Не сме говорили с Валентин Илиев, с Милен Радуканов. Като освободихме Орачев, ни се предложиха над 15 имена. Нека изберем най-правилния от тях. Малин Орачев е уникален треньор, уникален човек, не знам какво не се получи. От девет години съм във футбола, не съм виждал по-наситени тренировки, но не успя да издържи на натиска на публиката", добави Симеонов и продължи по темата.

"Основната причина е, че е получил много тежко наследство като комуникация. Орачев остана като чужд еленмент и му попречи да получи картбланш. Пое отбора в доста тежък момент и успяхме да запазим мястото си в елита и му желая успех."

"Убеден съм, че имаме добър отбор, добри футболисти, колективът в съблекалнята е невероятен, няма конфликти дори след загуби. Просто сме длъжни да се изправим и да покажем какво можем", добави Симеонов. Той остана доволен от показаното от отбора в мача с Берое и похвали играчите, въпреки че взеха само точка, макар да преследваха победата срещу силния съперник.

"Рядко го казвам, обаче днес наистина останах доволен от видяното като зрител и определено искам да виждам това от моя отбор. Имаше агресия, дисциплина и съм доволен от показаното и видяното. Цветомир Младенов е добър и перспективен треньор, съжалявам, че не спечелихме, но Берое е добър отбор, имат качествени играчи, Камбуров играе там. Желаехме победата, но не се получи", заяви Симеонов.

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

Черно море и Дунав уредиха контрола

Спарингът ще се проведе утре от 17:00 часа в Русе

ОФИЦИАЛНО: Русенското дерби се отлага

Среща между Дунав и Локомотив днес няма да има

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

ОФИЦИАЛНО: Дунав вече е на русенската общественост

Вижте какво се случи по време на Общото събрание на футболния клуб

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки