САЩ триумфира със световната титла в женския баскетбол

Американките гонят рекорд на СССР

САЩ триумфира със световната титла в женския баскетбол
Женският национален отбор по баскетбол на САЩ спечели трета поредна световна титла и общо 10-а в историята, след като на финала се наложи над Австралия със 73:56.
 
Въпреки че остават най-титулования отбор в историята на женския баскетбол, отборът на САЩ има да гони рекорд на бившия СССР, който е бил шампион пет пъти между 1959-а и 1975-а година. Русия, която е наследник на успехите на СССР, не успя да се класира за завършилото днес първенство.
 
Отборът на САЩ имаше превъзходство почти през цялата среща, взе преднина от самото начало, а Сю Бърд вече има 4 златни и общо пет медала от световно първенство - повече от която и да е състезателка.
 
Бритни Гритнър вкара 15 точки като най-резултатна в състава на шампионките, които записаха вече 22 поредни победи. Диана Таураси, която завърши мача с 13 точки, помогна много за силния старт от 10:0 точки.
 
Бриана Стюърт, която днес завърши също с 10 точки, беше избрана за МВП на турнира. Австралийката Лиз Кембидж, която завърши като най-добър реализатор със средно по 27,2 точки, днес успя да отбележи едва 7. Кембидж беше освиркана всеки път от испанските фенове, когато пипнеше топката, които така и не й простиха силната игра, довела до изхвърлянето на местния тим. Иначе центърът Алана Смит завърши с 10 за Кенгурата.
 
САЩ поведе с 35:27 на полувремето и не позволи на противничките си да се доближат до реална разлика. Американките вкараха първите 9 точки през втората част и преднината им стана 17. Всъщност мачовете между двата отбора продължават да следват една и съща традиция и балансът им е вече 18-0. Все пак за Австралия това е най-доброто класиране от 2006-а година насам, когато спечелиха единствената си световна титла.

 

Берое е на победа от титлата (ВИДЕО)

След втори успех над Монтана 2003

ОБЗОР: Балкан би Черноморец с точка разлика (ВИДЕО)

Победи за Спартак Плевен, Левски и Академик в НБЛ – резултати и класиране

Баскетболистките на Рилски спортист с бронзови медали

След като разбиха Локомотив София с 90:45

ОБЗОР: Берое удари Монтана на старта в битката за титлата при жените

Рилски спортист дръпна на Локо Сф в спора за третото място

Филаделфия преодоля Маями, Хийт ще спори с Булс за място в плейофите

Ембийд се завърна за 76-ърс

НБА легенда каза "край"

Вижте кой е той

Павлин Иванов продължава битката в бъскетболните плейофи на Румъния

Вижте подробности

Мечтата на Сакраменто е жива, "кралете" биха почти без Везенков (ВИДЕО)

Кошмар очаква тима на българина

Историческо! Първи испански треньор в НБА

Жорди Фернандес ще поеме Бруклин Нетс

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки