ШОК В МАНЧЕСТЪР: Юнайтед забрави що е победа, феновете освиркаха своите (ВИДЕО+СНИМКИ)

Столът на Моуриньо се разклати още по-сериозно след нулево реми с Валенсия на „Олд Трафорд“

ШОК В МАНЧЕСТЪР: Юнайтед забрави що е победа, феновете освиркаха своите (ВИДЕО+СНИМКИ)
Манчестър Юнайтед остана без победа в четвърти пореден мач, след като не съумя да надвие у дома Валенсия в мач от група Н на Шампионската лига, приключил при равенство 0:0.

Така „червените дяволи“ записаха трето поред равенство вкъщи, след 1:1 с новака Уулвърхемптън във Висшата лига по-миналата събота и 2:2 с Дарби Каунти преди седмица, когато втородивизионният тим спечели с дузпи за Купата на лига.

Този уикенд английският гранд загуби с 1:3 визитата си на Уест Хем, а това доведе до сериозно напрежение в клуба и слухове за уволнение на треньора Жозе Моуриньо. 

Началото на двубоя във вторник вечер бе отложено с пет минути, след като клубният автобус на домакините попадна в задръстване и закъсня.

Португалският наставник, обвиняван често, че паркира возилото пред вратата, заложи на атакуващ състав, в който личаха имената на Ромелу Лукаку, Пол Погба, Маркъс Рашфорд и завърналият се в групата Алексис Санчес.

Първата опасност обаче бе пред вратата на Юнайтед и дойде след поредната неточност в защита, но Густаво Гуедес не се възползва от хаоса в наказателното поле на Давид Де Хеа. 

Последваха два опита на Рашфорд да порази целта и претенции за дузпа заради нарушение срещу младока, но такава не бе отсъдена. 

Малко преди почивката и Погба поиска наказателен удар заради игра с ръка в наказателното поле след центриране на Люк Шоу, но повторенията показаха, че такава няма.

 В крайна сметка първото полувреме приключи при нулево реми и не предложи много емоции на зрителите на „Олд Трафорд“, сред които бяха клубните легенди Дейвид Бекъм и Райън Гигс.

Втората част започна както и първата – с пропуск на Гуедес, който този път стреля опасно от ъгъла на дъгата пред наказателното поле, но прати топката малко встрани от вратата.

Юнайтед отговори с добра контраатака, завършила с удар на Погба, който обаче бе блокиран от защитник.

В 54-ата минута същото се случи и след изстрел на Рашфорд, дошъл след елегантно центриране на Санчес.

Не след дълго Погба изпълни чудесно един свободен удар и насочи топката точно под гредата, но вратарят на гостите се намеси решително в 62-ата минута.

Пет по-късно Миши Батшуай отправи опасен шут от близка дистанция, а в 71-ата минута Погба изведе чудесно Лукаку и той стреля по диагонала, но стражът на Валенсия отново бе на своя пост.

Само три минути по-късно двамата повториха упражнението и белгиецът бе много близо до гола, ала Нето пак се намеси решително.

Впоследствие Моуриньо замени неубедителния Санчес с Антони Марсиал, който първоначално бе освиркван от публиката, но в крайна сметка изпратен с аплодисменти.

Феновете на „червените дяволи“ обаче ставаха все по-нетърпеливи и призоваваха своите да нападат с възгласи „атака, атака, атака“. Футболистите ги послушаха и се изнесоха в по-предни позиции, ала нямаха късмет, тъй като първо удар на Рашфорд срещна гредата, а после и Лукаку стреля малко над целта с глава.

Така в крайна сметка Юнайтед и Валенсия не си вкараха гол, а английските фенове дори освиркваха любимците си, които вече имат 4 точки.

Това бе първа такава за гостите, а лидер в групата е Ювентус с две победи, докато Йънг Бойс е последен без актив след две поражения. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД:
 Де Хеа, Валенсия, Смолинг, Байли, Шоу, Фелайни, Матич, Погба, Алексис, Рашфорд, Лукаку;

ВАЛЕНСИЯ: Нето, Габриел, Кондогбиа, Гуедес, Парехо, Гаиа, Коклен, Родриго, Пичини, Гарай, Батшуай;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки