НОРМАЛНО! Слаб Гришо отпадна рано в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Квалификант се справи с осмия в световната ранглиста за около 2 часа

НОРМАЛНО! Слаб Гришо отпадна рано в Пекин (ВИДЕО+СНИМКИ)
Бойкотиращият България Григор Димитров напусна турнира в Пекин след драматичен двубой срещу квалификанта Душан Лайович (Сърбия).
 
Хасковлията загуби с 4:6, 6:2, 4:6 след кошмарни първи и трети сет. В тях той започна по най-лошия възможен начин, допускайки пробив на свой сервис.
 
Гришо бе на висота само във втория, когато прегази съперника си след 3 пробива.
 
Душан Лайович е 55-ти в световната ранглиста и бе сочен за аутсайдер в мача срещу българската ракета. Той обаче респектира Гришо с мощни сервиси в своите геймове още в началото на мача, като почти не му даваше възможност да играе в тях. От своя страна началният удар на Димитров беше под всякаква критика и това позволи на съперника му да пробие още в първия гейм на двубоя. Това се оказа достатъчно за сърбина, за да триумфира в първата част. 
 
Втората част Григор започна променен със значително по-стабилен сервис. Така той взе подаването си, а след това веднага проби това на Лайович, за да поведе с 2:0. При 3:1 обаче колебанията на сервис при Димитров се върнаха и след двойна грешка, той позволи на съперника си да върне брейка за 3:2.
 
 
Хасковлията обаче остана концентриран въпреки неуспеха и си върна лидерството, като веднага взе сервис гейма на съперника си за 4:2 и го затвърди с категоричен гейм на свое подаване – 5:2. При този резултат сърбинът явно прецени, че тази част му се изплъзва и не бе на кой знае какво ниво при последното си подаване, което българинът отново успя да спечели за 6:2 и да изравни сетовете – 1:1.
 
Кошмарът от първата част обаче се завърна веднага след почивката. Сетът започна с пробив за Лайович, който след това го затвърди и поведе с 2:0. Григор се върна в мача за 3:3, когато успя да вземе подаването на сърбина и дори да поведе след своя сервис гейм – 4:3. Това като чели му изигра лош номер и той загуби концентрация, както и сервиса си.
 
 
Лайович успя да го пробие в най-важния момент – за 5:4 не без помощта на българина, който сдаде сервис гейма си след двойна грешка. Окрилен от обрата, сърбинът даде на Димитров само 1 точка на своето подаване и затвори мача след 6:4.
 
За съжаление на феновете на родения в Хасково тенисист, придвижването му по корта не бе на познатото високо ниво, като той трябваше да прави корекции в тактическия си подход към двубоя. Неточностите обаче станаха причина за ранното отпадане, като най-вече двойните грешки наклониха везните в полза на съперника, след като и 4-те пробива дойдоха след двойни грешки на Гришо.
 
 
Той направи и 16 непредизвикани грешки от бекхенд и 12 от форхенд. Както обикновено, вторият сервис на Димитров не бе на особена висота и това до голяма степен улесняваше задачата на Душан Лайович, който заслужава единствено похвали за втората победа в кариерата си над тенисист от топ 10, защото не се поддаде на напрежението и през целия мач не спря да бъде максимално агресивен.
 
 
 
Томова на 81-о място в световната ранглиста

Вижте новата класация при дамите и българките в нея

Гришо загуби позиция в ранглистата, но остана в топ 10

Вижте класацията при мъжете и българите в нея

Ива Иванова триумфира с титлата на сингъл на турнир от категория J200 на ITF в Истър

Иванова спечели титлата с пет поредни победи и само един загубен сет

Алкарас се отказа от Барселона, заради контузия

Испанецът няма да защити титлата си от миналия сезон

Трети триумф за Циципас в Монте Карло

Гръкът вече е седми в света след успех над Рууд

Станаха ясни участничките във финалните на Били Джийн Кинг къп

Вижте кои са те

Вижте кой ще е първият съперник на Надал при завръщането му на корта

Ето подробности

Рууд лиши Джокович от финал в Монте Карло (ВИДЕО)

Норвежецът ще спори с Циципас за трофея в княжеството

Сензация! Циципас шокира Синер и е първият финалист в Монте Карло (ВИДЕО)

Гръцкият тенисист спечели трисетова битка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки