Кмет взе участие в инициативата #BeActive

Видео кампанията има за цел да представи силата на спорта като интеграционен инструмент

Кмет взе участие в инициативата #BeActive

На 02/10/2018, „Асоциация за развитие на българския спорт“, съвместно с катедра „Адаптирана физическа активност и спорт“ към Национална спортна академия „Васил Левски“  организира спортни активности за живущите в Дом за пълнолетни лица с умствена изостаналост в град Баня, Карлово. Спортната сесия, която се проведе в дома зарадва пациентите и отбеляза неочаквано висок брой участници, които се включиха и успяха да бъдат активни. В събитието взеха участие и Стамен Гешев – кмет на гр. Баня, Карлово и д-р Константин Коев – директо на ДПЛУИ, гр. Баня, които получиха благодарствен плакет от Община Карсоли за експертното партньорство и отдадеността по време на проектните дейности, реализирани съвместно през последните години. Беше представен и продукта на проекта, който представлява обширно практическо издание в 200 страници за "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания", като една трета от публикацията беше подготвена от български колектив от експерти в състав: Йоанна Дочевска и Ивайло Здравков /Асоциация за развитие на българския спорт/, Стефка Джобова, др. и Ивайло Лазаров, др. /Национална спортна академия „Васил Левски“/, съвместно със специалисти от Италия и Германия. 

АРБС работи вече втора година с посочената институция, като през 2017 бяха проведени спортни дейности и беше заснет промоционален видео клип „В спорта всички сме равни!“, който носи посланието, че: 
 
Спортът има силата да подобри социалното включване. 
 
Той не дискриминира по какъвто и да е признак. Няма различни! 
 
В спорта всички сме равни! 
 
Видео кампанията има за цел да представи силата на спорта като интеграционен инструмент, както и възможностите за равно включване на всички социални групи. Можете да го гледате и споделите на следния линк, като ще се радваме на подкрепата на максимално много хора, за да покажем силата на спорта: 
https://www.youtube.com/watch?v=ZsT0_Yk5snc
 
Проект SpeeCh – Спортна психична общност е проект, който стартира на 01 януари 2017 и реализира разнородни активности до юни 2018. 
 
Основните му дейности са: 
 
• Създаването на 3 интегрирани спортни асоциации в Италия, Германия и България. Членове на асоциациите: пациенти с психични заболявания и младежи. Цел на асоциациите: да подпомагат социалното включване на пациенти с психични заболявани в обществото чрез спортни активности. 
 
• Публикация на наръчник "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания". 
 
 
Партниращите организации ще бъдат част от Европейската мрежа за интегриран футбол, която бе създадена по предходен проект, финансиран от програма Еразъм+. Откривайки и свързвайки отговорните за политиките в тази сфера, споделяйки добрите национални практики за методологии и техники за менажиране на спортни дейности в подкрепа на социалната интеграция на пациенти с психиатрични заболявания ще бъдат част от резултатите по проекта. Ще бъдат реализирани и няколко международни срещи, които да подготвят обществена кампания за активното включване на посочената целева група в социалния живот. 
 
Във всяка от партньорските държави ще бъде проведена кампания за представяне на проекта и бъдещото създаване на спортни асоциации, чиито членове ще бъдат пациенти от психичните общности и младежи от местните общества. Ще бъде организирано и спортно събитие за 8 представители на целевата група, които ще вземат участие в международен спортен турнир в Берлин, Германия. Като продукт на проекта ще бъде издадена "Методологии и техники за менажиране на спортни дейности, свързани със социалното включване в местните общности на хора с психични заболявания". 
 
Проектът е съ-финансиран от Програма "Еразъм+" на Европейската комисия - Малки съвместни партньорства и ще се реализира в рамките на 18 месеца. Партньори: Италия, България и Германия, като партньор от България е „Асоциация за развитие на българския спорт“. 
 
Представители на БФС взеха участие в престижен семинар на ФИФА

Вижте подробности

СКАНДАЛ! Терзиев опитва да отмъкне имоти от спортното министерство

От ММС не знаят, че им взимат стадионите "Септември" и "Юнак"

БФС се присъедини към поздравленията за юбилея на Етър

Централта поздрави цялото футболно семейство на Велико Търново

Министър Глушков награди участниците в експедицията Еверест’84

Преди 4 десетилетия върхът е изкачен от българския алпинист Христо Проданов

Министър Глушков пожела успех на участниците на ЕК по кикбокс в Пловдив

„Поздравявам организаторите на това престижно спортно събитие за професионализма“

Двама директори в БФС на престижен семинар на ФИФА

Кирил Котев и Лъчезар Димов ще представят България в Ирландия

Ръководството на БФС проведе среща с клубовете от юношеските групи

Вижте подробности

Предложиха Глушков за служебен министър на младежта и спорта

Вижте подробности

В Белград: Карамаринов се срещна с президента на Сърбия

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки