Лудогорец без право на грешка срещу Цюрих

Швейцарците респектирани от съперника, разградчани се колебаят за атаката

Лудогорец без право на грешка срещу Цюрих
Верен ли е часовникът на Лудогорец или той изостава в Лига Европа? Това ще разберат тази вечер орлите срещу Цюрих в страната на часовниците, банките и шоколада.
 
Разградчани видяха, че отстъпват на сочения за фаворит в Група А на турнира Леверкузен – паднаха у дома с 2:3, въпреки че поведоха с 2:0. Сега им предстои нов труден тест.
 
Цюрих спечели първия си двубой - надделя с 1:0 при визитата си на АЕК Ларнака. При нов успех швейцарците ще имат пълен актив и за Лудогорец ще стане много трудно да ги догони. Затова днешният сблъсък е от изключителна важност за Пауло Аутуори и възпитаниците му.
 
Треньорът на орлите няма проблеми около окомплектоването на състава - всичките му основни играчи са на линия. Единствените дилеми за бразилския специалист са свързани с това кой да бъде на десния фланг на атаката.
 
Най-вероятно това ще е холандецът Джоди Лукоки, който вече е напълно излекуван от травмата си. Голям е шансът той да бъде предпочетен пред Димо Бакалов, въпреки че последният направи силни мачове. Все пак треньорът ще се колебае до последно. 
 
В последния си двубой орлите вкараха 5 гола на Черно море и понапомпаха мускули. Отборът ще трябва да покаже изобретателност в предни позиции, защото швейцарците имат стабилна защита.
 
Треньорът на Цюрих Людовик Манин изчетка сериозно българите. "Ще играем срещу много добър тим, който има много голям опит в евротурнирите. Респектирани сме”.
 
В Цюрих със сигурност осъзнават, че днес могат да направят решителна крачка към излизане от групата. Затова те ще действат предпазливо и няма да се хвърлят в излишни атаки, рискувайки да се оголят в защита. Отборът се представя повече от стабилно напоследък - не познава поражението в пет поредни двубоя - 4 победи и 1 равенство. Цюрих рядко вкарва по повече от едно попадение, но и трудно допуска в мрежата си. 
 
Целта пред Лудогорец е да излезе от групата. Ако иска да я изпълни, то не трябва да си тръгва с празни ръце от Швейцария.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки