Стефан Генов за мача с Левски: ЦСКА беше без живец в дербито

Не мисля, че трябва да се правят трагедии, има още много мачове, допълни спецът

Стефан Генов за мача с Левски: ЦСКА беше без живец в дербито
Бившият помощник-треньор на ЦСКА Стефан Генов говори пред "Тема спорт" по повод представянето на отбора във вечното дерби миналата събота. Пловдивският специалист изрази голяма изненада от играта и загубата на червените.
 
"Много съм изненадан от развоя на дербито, очаквах ЦСКА да победи. До този момент отборът се представяше добре в първенството. Не искам да коментирам по-конкретно играта срещу Левски, но за мен е необяснимо защо обстоятелствата се стекоха по този начин.
 
Може би проблемът на ЦСКА идва в големите мачове. Просто не се получи никаква игра. Пренавити ли бяха футболистите, не мога да си обясня. Не видях живец в отбора. Вярно е, че голът на Левски беше случаен, вярно е и че не бе отсъдена чиста дузпа за ЦСКА, но...
 
Треньорът на ЦСКА правилно каза, че Левски също не са играли нищо. Но, от друга страна, това говори, че щом съперникът не прави нищо, ти можеш да играеш на ниво. Гледах Левски срещу Локо Пловдив (1:0 за смърфовете) и бях уверен, че ЦСКА ще спечели вечното дерби с разлика, но...
 
В отбора трябва да забравят този двубой час по-скоро. Първенството е дълго, ще има още срещи с Левски, пък и с Лудогорец. Не мисля, че трябва да се правят трагедии, а да се извадят точните поуки от загубата. Има достатъчно време, за да се наваксат пропуснатите точки.
 
Нищо фатално не се е случило, още доста двубои. Нищо не е загубено в битката за титлата. ЦСКА разполага с добри футболисти и дълга скамейка", каза Генов.
 
Доста привърженици на червените коментираха в социалните мрежи и форумите, че отборът е щял да спечели сблъсъка с Левски, ако на кормилото бе Стамен Белчев, в чийто екип бе и Генов. 
 
"Всеки сам може да прецени как е играл отборът при Белчев и как сега. Не е нужно аз да го казвам. Играта с изритани топки не приляга на ЦСКА. При нас с Белчев имаше контрол върху играта, но може би в последните месец-два от престоя ни не ни достигна потенциал, за да спечелим титлата. Сега има по-голям избор в състава", добави Генов.
 
"Тема спорт" потърси за коментар на дербито и бившия старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев, който обаче тактично отказа да вземе позиция: "Хората ще си кажат: "Той се провали миналия сезон, а сега се прави на капацитет и дава акъл", лаконичен бе Белчев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки