Мишо Вълчев: Сera е моментът Левски да си върне публиката

Отборът вече използва всяка възможност за атака, а не разиграва безцелно топката, допълни спецът

Мишо Вълчев: Сera е моментът Левски да си върне публиката
Бившият футболист и треньор на Левски Михаил Вълчев сподели пред "Тема спорт" впечатленията си от изминалото вечно дерби и предстоящия сблъсък на сините със Славия. Той направи анализ на играта на отделните линии, както и на избора на тактика от страна на Славиша Стоянович.
 
ЗА МАЧА СЪС СЛАВИЯ
Не вярвам сините да излязат с мисълта за реванш за загубата във финала за Купата на България през миналия сезон. Предстоящият мач е много важен за тима. Играта в дербито и спечелените три точки трябва да се затвърдят с нова победа. Белите са труден противник. Такъв, който не бива да бъде подценяван, въпреки че в последния кръг загуби с 0:1 Ботев Враца. Славия най-вероятно ще играе затворено. Затова през седмицата сините може би ще тренират статични положения, пробиви по крилата, както и вариант, при който да се издърпа противникът в собствената половина, за да се отворят пространства в защитата му. Но Славиша Стоянович ги знае тези неща, а и досега показва, че избира правилната тактика за всеки противник. В играта на сините има подем и това е видно. Този подем трябва да се пренесе и по трибуните. И именно сега е моментът с победи и добра игра да се върнат феновете на „Герена". В последните години тъкмо се създадеше еуфория и тя бързо бе потушавана с грешни стъпки. Сега не бива да се правят такива. Левски е първи, хората се вълнуват. Това трябва да бъде задържано колкото се може по-дълго. Така и самочувствието на отбора ще расте, както и шансовете му за нещо в края на сезона. За всеки е трудно да играе пред пълен "Георги Аспарухов".
 
ЗА ДЕРБИТО 
Играта не беше много атрактивна и липсваха чистите голови ситуации. Левски стоеше една идея по-добре на терена, справи се с играта в дефанзивен план. Защитата на сините започваше още с дълбока преса в половината на ЦСКА. Това затрудняваше червените да разиграват и ги принуди да бъркат. Когато топката беше у сините, те организираха по-бързо своите атаки и по този начин от време на време намираха празни пространства в защитата.
 
ЗА ТАКТИКАТА НА СТОЯНОВИЧ
Той беше разузнал добре ЦСКА. Славиша Стоянович беше избрал най-правилния състав и тактика за мача. Това, което го нямаше преди в Левски - пресата, бързото изнасяне на топката, по възможност да не се разиграва излишно отзад, когато има опция за контраатака, го има при Стоянович.
 
ЗА ЗАЩИТАТА
ЦСКА използваше дълги подавания към централния си нападател Мауридес и той ставаше лесна плячка за високите защитници Давид Яблонски и Холмар Ейолфсон. Двамата се представиха на много добро ниво в този мач. Десният бек Цветкович атакуваше умело по фланга. Като че ли Левски натискаше повече в лявата зона на защитата на червените, където игра Ангел Лясков. Изтормозиха го и сбърка няколко топки. Видяхме, че при попадението за сините именно той тръгна навътре и сгреши - топката му бе отнета и падна гол. От другата страна Кирил Десподов беше неутрализиран от Иван Горанов. Капитанът на сините мислеше в този мач по-малко за атаката за сметка на защитните функции. Справи се отлично. По този начин, когато двама-трима от червените са обезвредени, играта им няма как да спори. Затова и Левски взе дербито.
 
ЗА ХАЛФОВЕТЕ
Левски стоеше по-добре в средата на терена от ЦСКА. Кали Тиам действаше много добре в дефанзивен план. Сенегалеца го познаваме като биткаджия. Но трябва малко да по-изчисти играта, защото отново получи жълт картон и по този начин често е наказван. Заедно с Мариани се справиха с битката в средата и това помогна за победата. Габриел Обертан игра на добро ниво. Умело дриблираше, подаваше. За мен голът си е негов.
 
ЗА КРИЛАТА
Жерсон Кабрал и Паулиньо също се представиха добре. И двамата са остри нападатели. Може би бразилецът малко повече залиташе към по-дълго владеене на топката и съответно по-често я губеше. Като цяло има синхрон в действията на защитниците и крилата. Атакуващите футболисти добре влизат навътре, отварят пространства за бранителите и по този начин се създават голови опасности. Крилата също така с дрибъл навлизат навътре, стрелят и създават паника в защитата на противника.
 
ЗА НАПАДАТЕЛИТЕ
Станислав Костов се прояви в последните минути на първото полувреме, когато нанесе труден, но добър удар с глава, който бе отразен от вратаря на ЦСКА. Спечели няколко фаула, но като цяло това бе малко. Все още се иска повече от нападателите. На този пост като че ли не може да се намери класен изпълнител, който да се открива на добри позиции и да вкарва голове. Включването на Вашчук на върха на атаката беше изненадващо, но естонецът влезе с хъс, отигра добре няколко топки. Показа, че има футбол в него. Може с ръста, който притежава, да помогне.

 

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки