Европейската атлетика с материал за Алекс Начева

Чакат с интерес олимпийската битка между българката и Мария Висенте

Европейската атлетика с материал за Алекс Начева
26-има от индивидуалните златни медалисти от Европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години в унгарския град Дьор през юли ще участват на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес по-късно през месеца.
 
Игрите ще се проведат от 6 до 18 октомври, а атлетическата програма е между 11 и 16 октомври. България ще бъде представена в Аржентина от 24-има спортисти, сред които четирима атлети. 
 
Именно една от атлетките ни попадна в полезрението на Европейската атлетика. В материал за предстоящото участие на континенталните шампиони и медалисти в сайта на Европейската атлетика се обръща внимание на предстоящата нова битка между световната шампионка в тройния скок за девойки под 20 години Александра Начева и европейската шампионка за девойки под 18 години Мария Висенте (Испания). 
 
Висенте, която постави световен рекорд в седмобоя за европейската титла в Дьор, прибави второ злато от континенталния форум, след като надделя и в тройния скок след оспорвана битка с Начева - 13.95 м за Висенте срещу 13.88 м за Начева.
 
Само седмица по-късно българката спечели световната титла при по-големите с личен рекорд и национален такъв за девойки под 18 години от 14.18 м.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки