Боримиров: Левски може да поддържа темпото на Лудогорец

На "Герена" изглежда слънчево, каза още директорът на сините

Боримиров: Левски може да поддържа темпото на Лудогорец
Директорът на юношеската школа на Левски Даниел Боримиров засипа с похвали новия треньор на мъжкия тим Славиша Стоянович. Той е на мнение, че сините може да спорят за титлата до последно.
 
"На "Герена" изглежда слънчево. След идването на Славиша Стоянович отборът е преобразен. Той е човек, който успя да стопи различията с футболистите. Начинът му на работа е коренно различен от този на Делио Роси и резултатите не закъсняха", заяви Боримиров в предаването "Домът на футбола" по Диема спорт. 
 
"Смятам, че манталитетът на Славиша е по-близък до българския. Езиковата бариера я няма и той може свободно да комуникира с футболистите. Това при Делио Роси го нямаше и тренировъчният процес бе коренно различен. Има доста неща, по които се различават тренировките.
 
При Роси често се накъсваха заниманията, за да се обяснява, докато при Стоянович методите са различни. Той преди тренировката обяснява какво ще се прави, а заниманието е по-целенасочено. Отборът вече играе по различен начин. Вече не чакаме противника на центъра, а от първата минута го пресираме. Левски винаги го е правил това и му е носило успех.
 
Вярно е, че западноевропейците не се ориентират добре в България. Роси не бе излизал въобще от Италия и това може би е причината за липсата на адаптация у нас. Делио водеше отбора по начин, който е водил италианските клубове. Мислеше си, че както е там, то така е и тук, но човек трябва да се нагажда в обстановката, в която работи", допълни той.
 
"Надявам се Левски да поддържа темпото на Лудогорец, мисля, че може да го направи. При нас единственият недостатък е, че отборът не се подготви при Славиша Стоянович. Сега това го прави по време на прекъсванията в първенството за националите отбори.
 
Смея да твърдя, че при предходния треньор отборът бе преуморен и на настоящия наставник му бе трудно да пипа в детайли. С течение на тренировъчния процес се изясни тимът в какво състояние е. Можем да кажем, че настоящите занимания са профилирани и много интензивни.
 
Сега трябва да се възползваме от факта, че Лудогорец играе на три фронта. Ако искаме да станем шампиони, трябва да победим разградчани в директния двубой. Това ще бъде мач, който ще е един от тестовете за същността на нашия тим.
 
Има още много двубои, но след като искаме да сме на върха, то трябва да го показваме във всяка една среща", завърши Боримиров.

 

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Стефан Богомилов скоро ще има филм в своя чест

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

НОВ ШАМАР: ЦСКА падна и за Купата (ВИДЕО)

Ботев (Пд) удари "червените" с 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки