Сензациите в пресата: Трабзонспор напира за Кирил Десподов, ЦСКА иска 3 млн. евро

Белмонт и Кабрал подновиха тренировки, Божинов умува над оферти от руски републики

Сензациите в пресата: Трабзонспор напира за Кирил Десподов, ЦСКА иска 3 млн. евро

Най-интересните теми от пресата у нас днес, 5 октомври:

 

„България днес": Турци искат Кирил Десподов

 

Елитни турски клубове се облизват за крилото на ЦСКА Кирил Десподов. Националът е може би най-добрият играч на „червените" през сезона и логично привлече погледите на чуждестранни тимове. Десподов има четири гола и две асистенции от началото на сезона и си спечели титулярно място в тима на България при победите над Словения и Норвегия. На няколко пъти чужди емисари са гледали на живо изявите на Десподов с екипа на ЦСКА. Според запознати в мениджърските дела единият от клубовете, които се интересуват от крилото, е Трабзонспор. Тимът в момента се движи на 10-о място в турското първенство, като амбициите са за класиране в евротурнирите. 

„Към Десподов има сериозен интерес отдавна. През лятото имаше конкретна оферта за него, но ръководството я отхвърли. От ЦСКА искат минимум 3 млн. евро за него, но на този етап никой не е готов да плати толкова пари", коментират запознати. 

Евентуално развитие по трансфер на Десподов може да има през зимния трансферен прозорец. Самият футболист не крие, че иска да играе в чужбина. Евентуално още по-голямо изоставане на ЦСКА от борбата за титлата може само да форсира продажбата на Десподов. От „Армията" готвят раздели с някои футболисти през януари, като продажбата на Едвин Джеси става все по-вероятна. Към ганаеца има интерес от английския Уулвърхемпън, който е готов да плати 700 000 паунда. Трансфер може да има и на защитника Божидар Чорбаджийски който също е следен от турски клубове, включително Трабзонспор. Цената на защитника е около 1 млн евро. Важна дума за продажбата на основни играчи ще има и треньорът на ЦСКА. Към момента далеч не е сигурно, че Нестор Ел Маестро ще се задържи до края на годината начело на отбора. Сърбинът се оплака от отношението на фенове и медии към чуждестранните треньори в България.

 

„Тема спорт”: Белмонт и Кабрал подновиха тренировки

 

Халфът Антони Белмонт и крилото Жерсон Кабрал подновиха тренировки. Двамата имаха проблеми след дербито с ЦСКА, което бе спечелено с 1:0. Най-вероятно двамата ще бъдат на разположение на треньора на Левски Славиша Стоянович за друг столичен сблъсък - този със Славия. Мачът с белите е в неделя, 7 октомври, от 19:15 часа на "Герена". В същото време футболистите на Левски подготвиха специални изненади за присъстващите на най-старото столично дерби. Преди началото на двубоя към секторите ще бъдат изритани подписани от тях топки.

 

„Меридиан мач”: Божинов умува над оферти от руски републики

 

Валери Божинов в момента е разкъсван от дилема. Той умува дали да продължи в Ботев (Враца) до края на сезона или още през зимната пауза да поеме към тим, състезаващ се в някои от страните на бившата СССР. „Меридиан Мач" научи, че към Божинов има интерес от страна на клубове от Азербайджан, Казахстан и Русия. Валери предварително беше разяснил на ръководството на Ботев, че иска да остане във Враца до края на календарната година. Той обаче в момента е щастлив и може да продължи да играе за тима на Сашо Ангелов до края на сезона. Иначе Валери Божинов продължава да има здравословни проблеми. Той се контузи по време на мача с Балчик за Купата на България и е под въпрос за предстоящата среща с Лудогорец на стадион „Огоста". Същата е ситуацията с Атанас Фиданин. В строя след възстановяване от травма пък се завърна Костадин Гаджалов, но и той е под въпрос за мача с шампионите. Със сигурност няма да играе халфът Даниел Гаджев, който беше изгонен пресилено при победата над Славия в мач от 10-ия кръг. Все още не е определена цената на билетите за мача с Лудогорец, но след като домакинствата срещу Левски и ЦСКА бяха оценени на по 15 лева, едва ли срещу Лудогорец врачани ще правят изключение.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки