УНИКАЛНО: 17-годишен стана капитан на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Моряците" победиха Верея с 4:2, Георги Илиев даде лентата на Минчев

УНИКАЛНО: 17-годишен стана капитан на Черно море (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море спря серията си от три загуби в елита с победа 4:2 над Верея в първия мач от кръг №11 на Първа лига.

Точно 11 вече са и поредните поражения на гостите далеч от дома в групата на майсторите, като те остават единствени в първенството без победа през сезона.

В петък вечер на стадион „Тича“ домакините от Варна не оставиха никакви съмнения в това кой ще спечели срещата и заредиха атака след атака още от първата минута.

В осмата опасен изстрел на Георги Божилов мина на сантиметри от целта, а в 14-ата именно той изведе майсторски Мехди Фенуш сам срещу вратаря, но бившият футболист на Верея прати топката на сантиметри от целта.

Малко по-късно и Радослав Василев излезе очи в очи с Георги Георгиев, но стражът на гостите се намеси решително след удара му по диагонала и изби в корнер.

Това се случи в 20-ата минута, а в 23-ата Верея имаше късмет, тъй като удар на Васил Панайотов от близка дистанция спря в тялото на Божилов, вместо в мрежата на старозагорци.

Логичното се случи секунди по-късно, когато Георги Божилов получи пред дъгата на пеналта и с изключително красиво попадение от движение откри резултата – 1:0.

Голът в 24-ата минута вдъхна допълнително самочувствие на домакините и в 28-ата те удвоиха аванса си чрез Божилов, който овладя с коляно центриране на Илиев от корнер и направи 2:0.

При този резултат дойде и почивката, а скоро след нея Радослав Василев с глава отблизо оформи класиката след центриране отдясно на Мартин Минчев.

Това обаче не бе всичко, защото в 71-ата минута Божилов се разписа за втори път в мача и общо четвърти през кампанията, засичайки също с глава подаване на Панайотов.

Впоследствие домакините намалиха оборотите и допуснаха две бързи попадения. Едното от тях бе дело на Милан Вушорович, който се извиси над всички след корнер и отблизо простреля Георги Китанов в 81-ата минута.

Веднага след това капитанът на домакините Георги Илиев бе заменен и даде лентата на 17-годишния нападател Мартин Минчев.

Минута преди края на редовното време резервата Станислав Маламов намали на 2:4, а в даденото от рефера продължение Вушорович нацели гредата, след като малко преди това и друга резерва - Емил Йоргенсен, прпусна да се разпише.

След успеха Черно море влезе в първата шестица на класирането преди изиграването на останалите мачове от кръга, като вече има 15 точки, докато Верея остана закотвен на дъното с едва три в своя актив.

В следващия кръг, който ще се изиграе след паузата за срещите на националните отбори, Черно море гостува на Ботев в Пловдив, а Верея приема новака Ботев (Враца).

ЧЕРНО МОРЕ - ВЕРЕЯ 4:2
1:0 Георги Илиев (24')
2:0 Георги Божилов (28')
3:0 Радослав Василев (48')
4:0 Георги Божилов (71')
4:1 Милан Вушоривич (81')
4:2 Станислав Маламов (89')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЧЕРНО МОРЕ: 36. Георги Китанов, 17. Мaртин Костадинов, 33. Мирослав Енчев, 23. Илиас Хасани, 41. Жан-Паскал Кононго, 90. Мартин Минчев, 71. Васил Панайотов, 21. Георги Илиев (к), 9. Мехди Фенуш, 14. Георги Божилов, 10. Радослав Василев;

ВЕРЕЯ: 27. Георги Георгиев, 21. Здравко Илиев (к), 6. Иво Иванов, 15. Денис Василиев, 4. Годердзи Мачадзе, 16. Малек, 24. Сеидина Диара, 8. Денислав Станчев, 3. Теофилос Коуроупис, 10. Антон Огнянов, 11. Милан Вушорович.

СТАТИСТИКА:

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки