Илиан Илиев: Ние сме с най-слабата защита, всеки удар към вратата ни е гол

„Трябва да работим психологически с момчетата“, посочи треньорът на Черно море след срива в края при успеха с 4:2 над опашкаря Верея

Илиан Илиев: Ние сме с най-слабата защита, всеки удар към вратата ни е гол

"Доволен съм от усилията на футболистите. Трябваше да победим на всяка цена след тежката серия от мачове напоследък и момчетата си свършиха работата.“

Това каза треньорът на Черно море след победата с 4:2 над опашкаря Верея в първия мач от XI кръг на елита.

Момчетата на Илиан Илиев поведоха с четири попадения на „Тича“, но впоследствие се отпуснаха и инкасираха два гола, а освен това гостите от Стара Загора удариха греда и пропуснаха още една добра възможност.

„Хубавото е, че си свършихме работата. Двата гола, които допуснахме в края, онагледяват представянето  ни през сезона до момента. Всичко върви добре и в един момент нещата се объркват. За да не допускаме подобно нещо, трябва по-добре да задържаме топката. При 4:0 един гол обърква всичко психологически. Ако показваме подобни слабости, ще трябва да търсим други хора или да работим повече с тези, които имаме. Трябваше да искаме повече голове, но след тази тежка серия съм доволен от победата. Въпреки това, имаме още много работа, особено в психологическо отношение”, заяви Илиев след мача.

“До първия гол имахме още три стопроцентови ситуации. Верея не са критерий, за да можем да кажем, че сме изиграли страхотен мач. Имаше напрежение, трябваше да пресираме. При 4:0 чакахме да свърши мача и ни върнаха 2 гола. По-добре мачът да бе свършил 2:0. Ние сме отборът с най-лоша защита. Всеки изстрел влиза. Когато вземеш добър резултат,  трябва да държиш топката и да играеш със самочувствие. Това ни липсва и трябва да го преодолеем, ако искаме да вървим напред.”

“И в предишните три загуби имахме добри моменти. И с Разград и с ЦСКА и със Славия футболистите се бориха, играха, искаха да вкарат голове и да побеждават. Лошото е, че почти всичко влиза в нашата врата и това е психологически проблем. Сега предстои почивка за националните отбори и трябва да работим през това време. Ще играем и контрола с Добруджа другата събота”, допълни той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки