ГРАНДИОЗЕН ОБРАТ! Ман Юнайтед надви Нюкасъл след 0:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Страхотен мач на „Олд Трафорд“, гол в последната минута на резервата Санчес за 3:2 накара феновете да скандират името на Моуриньо

ГРАНДИОЗЕН ОБРАТ! Ман Юнайтед надви Нюкасъл след 0:2 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед стигна до невероятен обрат и спечели с 3:2 домакинството си на Нюкасъл от осмия кръг на английската Висша лига, макар да изоставаше с 0:2 след по-малко от десет минути игра.

„Червените дяволи“ бяха без победа от четири срещи и по-рано през деня дори се появиха слухове за уволнението на наставника им Жозе Моуриньо, но те бяха отречени от ръководството.

Момчетата на португалеца обаче започнаха изключително слабо двубоя и допуснаха два бързи гола до деветата минута, след което бяха освирквани от феновете на "Олд Трафорд", докато се прибираха в тунела за почивка, но след нея тотално надиграха съперника си и спечелиха с 3:2, а публиката скандираше името на треньора им.

Специалния направи три промени в състава след нулевото реми с Валенсия в Шампионската лига и точно толкова за 67 минути в днешния двубой, което се оказа решаващо, защото две от резервите се разписаха. 

Иначе, още в седмата минута играещият под наем от Челси нападател на гостите Кенеди откри изненадващо резултата след изпълнение на тъч и бърза атака, при която защитата на домакините не се ориентира.

Тя бе изненадана неприятно и само две минути по-късно, когато Муто даде сензационно преднина от две попадения на Нюкасъл. 



В 17-ата минута Нюкасъл можеше да поведе и с 3:0, но Де Хеа се намеси решително.

Моуриньо се опита да промени развоя на събитията с тактическа промяна още в 19-ата минута, заменяйки централния бранител Ерик Бай с офанзивния халф Хуан Мата.

Първият удар на шокирания Юнайтед дойде в 19-ата минута и бе несполучлив, а в ответната атака гостите отговориха с петия си такъв в срещата и четвърти в очертанията на вратата!

В 22-ата минута Ромелу Лукаку центрира отлично и Маркъс Рашфорд направи фрапантен пропуск с глава от непосредствена близост, пращайки топката в аут за ужас на невярващия Жозе Моуриньо.

В 34-ата минута пък Кенеди изведе перфектно с глава Муто зад гърба на защитата, но Де Хеа показа класата си със страхотно спасяване.

Малко по-късно Джонджо Шелви опита центриране от свободен удар и топката се отби в ръката на застаналия в стената от футболисти Ашли Йънг и напусна терена, но реферите очевидно не видяха това, защото бе отсъден аут.

В даденото от рефера продължение на първата част пък топката се удари и в ръката на футболист от Нюкасъл след центриране от корнер, ала дузпа не последва и в този случай.

Така първото полувреме завърши при резултат 2:0 в полза на гостите и от трибуните се чуха освирквания, но на почивката Моуриньо извади младока Скот Мактомини с Маруан Фелайни и явно добре е мотивирал своите, защото ги прати по-рано на терена и втората част се проведе почти изцяло в половината на Нюкасъл. 

В 51-ата минута Пол Погба стреля опасно и след спасяването на вратаря Неманя Матич трябваше просто да прати топката в опразнената мрежа, но я прати над вратата от непосредствена близост. 

Четири минути по-късно пък Рашфорд за втори път не можа да вкара с глава от границата на вратарското поле и това накара Моуриньо да разпери невярващо ръце в знак на безсилие.

В 58-ата минута Кенеди можеше да вкара втория си гол в срещата и трети за Нюкасъл, но стреля над целта.

Разочарованият Жозе използва последната си позволена рокада още в 66-ата минута, когато замени Рашфорд с Алексис Санчес.

Четири минути след това една от резервите, а именно Хуан Мата, даде надежди на домакините с гол за 1:2 след чудесно изпълнение на свободен удар. 

След това Крис Смолинг пропиля страхотна възможност да изравни, но все пак логичното се случи в 70-ата минута, когато Антони Марсиал възстанови статуквото с мощен изстрел за 2:2.

Натискът на Юнайтед продължи и даде резултат в последната минута на редовното време, когато последната смяна Санчес вкара за 3:2 и донесе невероятна радост за всички фенове на "червените дяволи".


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - 
НЮКАСЪЛ 3:2
0:1 Кенеди (7')
0:2 Муто (9')
1:2 Хуан Мата (70')
2:2 Марсиал (76')
3:2 Санчес (90')

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Йънг, Смолинг, Бай, Шоу, Мактоминей, Матич, Погба, Рашфорд, Лукаку, Марсиал;

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Фернандес, Ласкелес, Манкийо, Йедлин, Шелви, Диаме, Ричи, Кенеди, Муто, Перес;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки