Арсенал изнесе лекция на Фулъм с 4 гола за полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Топчиите“ спечелиха с 5:1 лондонското дерби и изместиха градския съперник Тотнъм от тройката

Арсенал изнесе лекция на Фулъм с 4 гола за полувреме (ВИДЕО+СНИМКИ)
Арсенал измести Тотнъм от третото място в английската Висша лига, след като разгроми като гост Фулъм с 5:1 в мач от осмия кръг.

Първата част на лондонското дерби приключи при равенство 1:1, но след почивката „топчиите“ изнесоха истинска футболна лекция на своя съперник и нанизаха 4 безответни попадения.

По два пъти в мача се разписаха Александър Лаказет и Пиер-Емерик Обамеянг, а изключително красиво попадение след образцова атака вкара Арън Рамзи.

Иначе Арсенал имаше много трудно първо полувреме на "Крейвън котидж", въпреки че успя да поведе в резултата в 29-ата минута.

Алекс Иуоби получи топката на левия фланг, изчака включването на Начо Монреал и го изведе на скорост. Испанският защитник центрира пред вратарското поле за Лаказат, който овладя с гръб към вратата, завъртя се и с десния крак намери близкия ъгъл.

Арсенал владееше по-продължително топката, но "Фулъм" изглеждаше по-опасният отбор преди почивката и дори отправи повече удари към и във вратата. Домакините пресираха дълбоко и предизвикаха няколко грешки на съперника.

При една от тях се стигна до изравняване на резултата в 44-ата минута. Андре Шюрле беше изведен зад защитата от Лусиано Вието и технично прехвърли вратаря Бернд Лено.

Равенството обаче не се запази дълго. Само четири минути след почивката при атака отляво Дани Уелбек продължи топката с глава към Лаказет, който с отличен изстрел извън наказателното поле я изпрати в близкия ъгъл.

В 69-ата минута Арсенал си осигури спокойствие в мача след изключителна атака. Аарън Рамзи даде старт, след като успя да изпревари противникови играч на десния тъч и да продължи топката към Лаказет.

Той подаде от въздуха към Ектор Бейерин, който със страхотен пас с пета намери Рамзи. Поледва подаване с глава на уелсеца към Хенрик Мхитарян.

Последният без забавяне изведе Пиер-Емерик Обамеянг на левия фланг. Габинецът центрира към вратарското поле, а включилият се на върха на атаката Рамзи я насочи с пета в далечния ъгъл с помощта на страничния стълб.

До края на мача гостите се забавляваха на терена и вкараха още две попадения чрез Обамеянг.

В 79-ата минута габонският нападател, който се появи като резерва на мястото на Уелбек, покачи на 4:0. Той овладя топката след центриране отдясно на Бейерин, завъртя се и стреля точно в далечния ъгъл.

В 90-ата минута Обамеянг оформи крайния резултат след асистенция на другата резерва - Рамзи, който замени Алекс Иуоби в средата на второто полувреме.

Така Арсенал записа шеста поредна победа в първенството, след като стартира сезона с две загуби. Лондонският тим събра 18 точки, като изпревари градския съперник Тотнъм заради по-добра голова разлика - 18:10 срещу 15:7 за "шпорите".

Тимът на Унай Емери се изкачи на третото място във Висшата лига преди последните две срещу от осмия кръг - Саутхемптън срещу Челси от 16.15 ч. и Ливърпул - Манчестър Сити от 18.30 часа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки