Лудогорец си поигра на "котка и мишка" с Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кешеру с хеттрик при 4:1, шампионите изпуснаха двуцифрена победа

Лудогорец си поигра на "котка и мишка" с Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец оглави класирането в Първа лига след категоричен успех с 4:1 над Ботев Враца. „Орлите” решиха всичко само за 45 минути, вкарвайки четири безответни гола, а след почивката Валери Домовчийски единствения гол за врачани. В герой за разградчани се превърна Клаудиу Кешеру, който реализира хеттрик и излезе напред в листата на голмайсторите с 8 гола. Второ и трето място делят Мауридес (ЦСКА) и Станислав Костов (Левски) с по 6 гола.

Лудогорец надигра по всички показатели домакините през първото полувреме, за което красноречиво говори и статистиката – 8 точни удара и 6 извън рамката на вратата за „орлите”, срещу само 2 неточни удара от страна на врачани. Шампионите водеха с 4:0 за 45 минути игра, а резултатът можеше да бъде и далеч по-изразителен, но вратарят на Ботев Красимир Костов на няколко пъти направи класни спасявания.



Още в 10-ата минута гостите откриха резултата на „Огоста”. Вандерсон намери пролука в отбраната на Ботев и пусна между двама бранители за Лукоки, който останал сам срещу Костов нямаше как да сбърка.



Десет минути по-късно и Кешеру откри головата си сметка в мача. Вандерсон организира бърза контраатака и пусна напред за Лукоки, нападателят прати наляво за Марселиньо, но прекалено силно и халфът на „орлите” върна за Кешеру, който с техничен удар по земя покачи на 2:0.



В 24-ата защитата на Ботев отново показа липса на концентрация и домакините можеха да бъдат наказани от Марселиньо, който получи фронтално срещу вратата, но стреля неточно в аут. Само минута след това Вандерсон изведе Марселиньо в наказателното поле, но Красимир Костов излезе и парира удара.



Стражът на домакините показа невероятен рефлекс в 28-ата, след удар на Вандерсон отдясно.

В 39-ата Кешеру започна атака за Лудогорец и подаде на Лукоку надясно, последва пас за румънеца, който от точката за дузпа отклони технично в горния десен ъгъл за 3:0.

Кешеру оформи своя хеттрик в 43-ата минута след асистенция отново на Лукоки, а в края на редовното време Вандерсон пропусна да се разпише.



Лудогорец намали темпото след почивката, което даде възможност на домакините по-често да поглеждат към противниковата врата и в 53-ата минута Валери Домовчийски намали на 1:4 след точен удар с глава.

Кешеру пропусна в 64-ата, а две по-късно и Домовчийски стреля неточно.



Пропуските продължиха, като основно бяха пред вратата на Ботев Враца, но резултатът остана непроменен и Лудогорец спечели гостуването на Ботев Враца с 4:1.

Ботев Вр - Лудогорец 1:4
0:1 Лукоки (10`)
0:2 Кешеру (20`)
0:3 Кешеру (39`)
0:4 Кешеру (43`)
1:4 Домовчийски (53`)

СЪСТАВИ:

Ботев Вр: 33. Костов, 11. Васев, 86. Божинов, 7. Вълчев, 71. Стоев, 19. Михайлов (к), 18. Миланов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов, 17. Георгиев

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 5. Терзиев, 10. Кампаняро, 18. Дяков (к), 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 88. Вандерсон, 28. Кешеру

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки