Лудогорец си поигра на "котка и мишка" с Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Кешеру с хеттрик при 4:1, шампионите изпуснаха двуцифрена победа

Лудогорец си поигра на "котка и мишка" с Ботев (Вр) (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец оглави класирането в Първа лига след категоричен успех с 4:1 над Ботев Враца. „Орлите” решиха всичко само за 45 минути, вкарвайки четири безответни гола, а след почивката Валери Домовчийски единствения гол за врачани. В герой за разградчани се превърна Клаудиу Кешеру, който реализира хеттрик и излезе напред в листата на голмайсторите с 8 гола. Второ и трето място делят Мауридес (ЦСКА) и Станислав Костов (Левски) с по 6 гола.

Лудогорец надигра по всички показатели домакините през първото полувреме, за което красноречиво говори и статистиката – 8 точни удара и 6 извън рамката на вратата за „орлите”, срещу само 2 неточни удара от страна на врачани. Шампионите водеха с 4:0 за 45 минути игра, а резултатът можеше да бъде и далеч по-изразителен, но вратарят на Ботев Красимир Костов на няколко пъти направи класни спасявания.



Още в 10-ата минута гостите откриха резултата на „Огоста”. Вандерсон намери пролука в отбраната на Ботев и пусна между двама бранители за Лукоки, който останал сам срещу Костов нямаше как да сбърка.



Десет минути по-късно и Кешеру откри головата си сметка в мача. Вандерсон организира бърза контраатака и пусна напред за Лукоки, нападателят прати наляво за Марселиньо, но прекалено силно и халфът на „орлите” върна за Кешеру, който с техничен удар по земя покачи на 2:0.



В 24-ата защитата на Ботев отново показа липса на концентрация и домакините можеха да бъдат наказани от Марселиньо, който получи фронтално срещу вратата, но стреля неточно в аут. Само минута след това Вандерсон изведе Марселиньо в наказателното поле, но Красимир Костов излезе и парира удара.



Стражът на домакините показа невероятен рефлекс в 28-ата, след удар на Вандерсон отдясно.

В 39-ата Кешеру започна атака за Лудогорец и подаде на Лукоку надясно, последва пас за румънеца, който от точката за дузпа отклони технично в горния десен ъгъл за 3:0.

Кешеру оформи своя хеттрик в 43-ата минута след асистенция отново на Лукоки, а в края на редовното време Вандерсон пропусна да се разпише.



Лудогорец намали темпото след почивката, което даде възможност на домакините по-често да поглеждат към противниковата врата и в 53-ата минута Валери Домовчийски намали на 1:4 след точен удар с глава.

Кешеру пропусна в 64-ата, а две по-късно и Домовчийски стреля неточно.



Пропуските продължиха, като основно бяха пред вратата на Ботев Враца, но резултатът остана непроменен и Лудогорец спечели гостуването на Ботев Враца с 4:1.

Ботев Вр - Лудогорец 1:4
0:1 Лукоки (10`)
0:2 Кешеру (20`)
0:3 Кешеру (39`)
0:4 Кешеру (43`)
1:4 Домовчийски (53`)

СЪСТАВИ:

Ботев Вр: 33. Костов, 11. Васев, 86. Божинов, 7. Вълчев, 71. Стоев, 19. Михайлов (к), 18. Миланов, 88. Апостолов, 26. Иванов, 10. Атанасов, 17. Георгиев

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 5. Терзиев, 10. Кампаняро, 18. Дяков (к), 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 88. Вандерсон, 28. Кешеру

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки