Сензациите в пресата: ЦСКА плаща емблемата до четвъртък, иска отлагане на делото „Боладо“

Гриша Ганчев лично е започнал операция по плащането на осемте милиона, Илиан Илиев бистри нова тактика без куп национали и още...

Сензациите в пресата: ЦСКА плаща емблемата до четвъртък, иска отлагане на делото „Боладо“

Сензациите в пресата днес, вторник, 09.10.2018 година:

„Меридиан мач“: ЦСКА плаща емблемата до четвъртък

До края на тази седмица трябва ще стане окончателно ясна съдбата на емблемата на фалиралия ЦСКА. Фенската фирма „Ред Енимълс“, която спечели търга с оферта от 8 милиона лева трябва да ги плати до 11 ноември (четвъртък). Тогава изтича едноседмичният срок, който започна да тече от момента, в който Върховният касационен съд определи молбата на Атанас Борносузов по разпределението на парите като „недопустима“ и решението бе окончателно и не подлежи на обжалване. Според закона няма нужда от уведомление към заинтересованите страни, а по неофициална информация синдик Дора Милева все пак е информирала фирма „Ред Енимълс“ и ЦСКА за течащия срок още в петък. Собственикът на ЦСКА Гриша Ганчев лично е започнал операция по плащането на 8-те милиона, които трябва да бъдат преведени утре или най-късно в други ден. „Червените“ привърженици обаче са обезпокоени, тъй като до момента няма никаква официална информация от клуба или фенските организации, че се подготвя плащането в срок. Известно е, че ако „Ред Енимълс“ не се вмести в срока, синдик Дора Милева трябва да се обърне по закон към втория в търга - представителите на ЦСКА 1948, които предложиха около 3 милиона лева за трите емблеми на фалиралия клуб.

„Тема спорт“: Илиан Илиев бистри нова тактика

Днес Черно море подновява тренировки, след като футболистите бяха пуснати в тридневна почивка след успеха над Верея с 4:2. Треньорът Илиан Илиев обаче няма да може да разчита на куп национали. Селекционерът на А тима ни Петър Хубчев повика вратаря Благой Макенджи-ев и нападателя Радослав Василев за предстоящите двубои от турнира Лига на нациите - срещу Кипър на 13 октомври в София и срещу Норвегия на 16 октомври в Осло. Централният бранител Илиас Хасани пък е със селекцията на Алжир, а Мартин Костадинов ще играе за младежите до 21 години на предстоящите квалификационни двубои за Евро 2019 срещу Словения и Люксембург. Нападателят Мартин Минчев и бранителят Виктор Попов пък са повикани за предстоящите две контроли на юношите до 19 години с Кипър на 12 и на 14 октомври. В дните на паузата в първенството Илиев ще изпробва няколко тактически варианта с цел да заздрави защитата. Моряците имат втората най-слаба отбрана в елита - допуснали са 21 гола, като само Дунав е инкасирал повече - 23. В събота варненци ще изиграят контролна среща с втородивизионния Добруджа, като мястото и часът на спаринга ще се уточнят допълнително.

„Меридиан мач“: ЦСКА иска отлагане на делото „Боладо“
ЦСКА е поискал от ФИФА делото на Иван Боладо срещу клуба да бъде отложено за след 1 ноември 2018 година. Както е известно, „червените“ имаха срок да отговорят на претенциите на футболиста до 15 октомври 2018 г. От клуба обаче имат нужда от малко повече време, за да подготвят защитата си по случая с испанския нападател, който записа едва няколко минути с червената фланелка преди да се контузи тежко в първия пролетен кръг срещу Черноморец (Бургас) през сезон 2011/12. Причината за молбата на ЦСКА е друго дело, което се води срещу клуба в КАС. Става въпрос за иск на Сивард Спрокел срещу „червените“ и ФИФА, чрез който футболистът настоява настоящият ЦСКА да бъде признат за спортен приемник на ЦСКА, след което да започне да изплаща дълговете на фалиралия клуб. Той ще се гледа на 1 ноември, а от ЦСКА искат казусът „Боладо“ да бъде гледан по-късно.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки