Валентин Грудев: Берое избира нов между трима

„В никакъв случай не сме се отказали да гоним челните места“, обясни спортният директор на клуба

Валентин Грудев: Берое избира нов между трима
Спортният директор на Берое Валентин Грудев даде интервю за "Тема Спорт", в което коментира какво предстои за заралии в паузата, за коя позиция се търси ново попълнение и какъв е ефектът на Мартин Камбуров върху отбора.

Г-н Грудев, в добър момент ли идва паузата в първенството за Берое?
- Определено. Организирахме отново контрола с нашия втори отбор Миньор Раднево (б.а. - на 15-и, понеделник). Нямаме нужда от много силен съперник, защото не сме в пълен състав. По-важното е, че двамата ни доскоро контузени футболисти - Райнов и Алкан, ще могат да придобият малко игрова практика в тази контрола. Двамата са в доста по-добро състояние и се надяваме за двубоя с Витоша за първенство да са на сто процента готови за игра.

Възможно ли е да пробвате ново попълнение в контролата?
- Всичко е възможно.

Вие анонсирахте, че в рамките на около седмица може да има нов футболист. Българин или чужденец е той?
- Наистина имаме нужда от един-двама футболисти. Особено в ситуации, когато се натрупат картони или пък ни застигнат контузии. Трябва да сме готови, защото сезонът е дълъг. Търсим подходящите хора. Няма да прибързваме, не е на всяка цена.

Проявявате ли интерес към Владимир Гаджев?
- Имаме интерес към доста футболисти, водим разговори и ще видим. В момента имаме дилема около двама-трима играчи, но ще изберем един от тях в най-скоро време. А през зимния трансферен прозорец, ако ни попадне някое класно попълнение в нападение, ще видим как ще процедираме. Виждате обаче как се представя Камбуров в момента. Ние сме много доволни и от алтернативата му Алфредо Мартине, въпреки че има малко игрово време. Просто при наличието на Камбуров трябва да се вземе много класен нападател, за да го измести от стартовия състав. 

Бандаловски ще е наказан за първия мач след паузата с Витоша. Очаква се Милен Желев да го замени отдясно на отбраната. Не бележи ли обаче Желев отстъпление с оглед, че този сезон е резерва?
- Не, Желев е много важен футболист за нас. Винаги можем да разчитаме на него. Миналия сезон той игра в около 80 процента от срещите, но сега чака своя момент, за да се наложи наново. А и пак да отбележа, че първенството е дълго и ще имаме нужда от всеки в отбора.

Камбуров продължава да е основна фигура, макар че съвсем скоро ще навърши 38 години (на 12 октомври). Какъв е неговият ефект върху отбора?
- В Камбуров виждам не само човек, който може да реши всеки мач с присъствието си, но и личност, която дава нужното самочувствие на другите футболисти. Той е много позитивен в тренировките. Камбуров не спира да се влага и показва отлични данни по джипиес системата, която използваме. Във всеки двубой той играе на върха на възможностите си, но и тренира на върха на възможностите си. Мартин се чувства много добре и не виждам причина да търсим футболист на неговата позиция.

Как виждате битката за титлата? Може би за Берое става мираж класиране в Топ 3 с оглед представянето на водещите отбори?
- Щеше да е различно, ако си бяхме взели пропуснатите победи срещу Етър и Дунав - щяхме да сме с 4 точки повече. Но пък победихме пловдивските Ботев и Локо, което не е никак малко. Първенството е доста по-изравнено този сезон и две последователни победи могат да те изкачат доста напред. В никакъв случай не сме се отказали да гоним челните места.
Добри новини за звезда на Берое, избегна затвора

Себастиан Вия има поводи за радост

Себастиан Вия: Работихме много, головете са доста важни за мен

Новата звезда на Берое изрази радостта си след успеха над Черно море

Ачиари: Направихме много добър мач, търсим нашия стил с новите играчи

Треньорът на Берое бе доволен от успеха над Черно море

ШОК ЗА ЧЕРНО МОРЕ: Берое спря "моряците" с 2:0 (ВИДЕО)

Трета загуба за варненци от началото на сезона

Първо в NS: Арда се пробва за желан от Левски

Вини Трибуле в радара на "сините"

Берое надделя над Спартак (Плевен) с 3:0 в последната си контрола

Заралии не дадоха шансове на противника си днес

Ачиари: Изключително съм доволен! Чакаме още двама-трима нови

Треньорът на Берое бе щастлив от представянето на тима срещу Локо (Пловдив)

Берое се справи с Локомотив (Пловдив) в голов екшън (ВИДЕО)

Заралии спечелиха с 3:2 срещу "смърфовете"

Берое разби Атлетик (Куклен) в контрола, вкара цели 6 гола на противника

Заралии постигнаха изразителен успех - 6:2

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки