11 играчи под въпрос за Манчестър Юнайтед догодина

Капитанът Валенсия сред играчите с изтичащи договори

11 играчи под въпрос за Манчестър Юнайтед догодина
Договорите на цели 11 играчи на Манчестър Юнайтед изтичат след края на настоящия сезон, а за момента няма индикации, че всички те ще подпишат нови контракти. Това означава, че освен останалите проблеми, свързани с представянето на отбора, на "Олд Трафорд" трябва да решават и тези казуси. Добрата новина е, че повечето договори са подписани с опция за удължаване с допълнителни 12 месеца, което дава малко повече спокойствие на клубното ръководство. 
 
В последните дни отново се заговори, че един от най-постоянните футболисти на "червените дяволи" в последните години - Давид Де Хеа, за момента не иска да преподпише с клуба, въпреки че вече са започнали разговори за това между двете страни. Все още обаче има достатъчно време това да се случи, тъй като през следващото лято клубът автоматично може да удължи контракта на испанеца с още един сезон. 
 
По-несигурна изглежда ситуацията с Антони Марсиал, с когото започнаха преговори още през лятото, но французинът до момента също не иска да обвързва по-дългосрочно бъдещето си с Юнайтед. 
 
Ситуацията за капитана на отбора Антонио Валенсия, който в края на сезона ще направи 10 години в клуба, е подобна. 
 
Андер Ерера през лятото заяви, че иска да остане в Юнайтед и да се бори за място, но вчера се появиха отново информации, че той е пред завръщане в бившия си клуб Атлетик Билбао. 
 
Хуан Мата вече пък е в тези допълнителни 12 месеца, с които договорът му бе удължен през лятото. Така че след края на сезона той ще бъде свободен. 
 
Според "Скай спортс" договорите на Фил Джоунс и Крис Смолинг не са приоритет за клуба и вероятно няма да бъдат подновени, в случай че Манчестър Юнайтед привлече исканите от Жозе Моуриньо нови централни защитници. 
 
Люк Шоу преди година бе считан за сигурен напускащ, но от началото на сезона вдигна нивото на представяне и си върна титулярното място. Клубът възнамерява да му предложи нов договор, а играчът ще приеме с охота, така че към момента неговото бъдеще изглежда сигурно. 
 
Ситуацията с 33-годишния Ашли Йънг е по-особена, тъй като неговият контакт може да се удължава с по една година всяко лято в зависимост от представянето през изминалия сезон. 
 
Андреас Перейра и Матео Дармиан са последните двама с изтичащи договори. 22-годишният халф така и не получава шанс от Жозе Моуриньо, а през лятото Валенсия искаше да го вземе за постоянно, след като през миналия сезон той игра под наем за "прилепите". Дармиан, за когото имаше оферти за наем от италиански клубове, има само един мач за Юнайтед от началото на сезона и по всяка вероятност също ще напусне клуба.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки