Гочето: Ел Маестро заслужава доверие и подкрепа

ЦСКА и Левски ще успеят да се възползват от трусовете в Разград, допълни спецът

Гочето: Ел Маестро заслужава доверие и подкрепа
Георги Василев-Гочето говори пред „Тема спорт” за случващото се в ЦСКА и за настроенията срещу треньора Нестор Ел Маестро. Той е убеден, че наставникът заслужава търпение и подкрепа. Гочето смята още, че случилото се в Лудогорец преди ден е голяма грешка и ЦСКА и Левски ще се възползват по най-добрия начин от нея.
 
„Изказването на Ел Маестро за критиците напомня на моето от преди години за "съскането на змии на "Армията". На него несъмнено му трябва малко повече време за адаптация и осмисляне. Мисля, че той е с големи амбиции и желание, а и възможностите му като треньор са големи. Самият факт, че толкова млад е бил помощник-треньор в Бундеслигата на отбори като Шалке и Хановер, говори много. Титлата му със Спартак Търнава през миналия сезон също е показателна, че този човек не е за подценяване”, заяви Георги Василев.
 
„Той направи нелош старт, въпреки че в началото очакванията към него не бяха толкова оптимистични. Критиките дойдоха след мача с Левски, в който отборът разочарова като игра. ЦСКА изведнъж показа физиономия, която преди това не бе виждана. Изненадващо, но отборът действа със страх. При това показан от футболисти, които имат големи качества. От там дойде и проблемът.
 
Но Ел Маестро най-добре е усетил какво трябва да се коригира. Наясно е, че без дух и ентусиазъм нещата няма как да се получат, че под стрес нищо не става. Да си в ЦСКА, а да изпитваш страх, не е нормално. Но тези проблеми не бива да се вменяват единствено на треньора. Едва ли той им е казал - излезте със страх, действайте боязливо и гледайте да не загубим. Напротив, със сигурност е гледал да ги успокои и да им вдъхне доверие. Може би проблемът за него беше, че не знае атмосферата на този мач, въпреки че се е запознал с историята му”, смята спецът.
 
„Ел Маестро се нуждае от доверието и подкрепата на червената общност, а не от обвинения и нападки в този момент. Постоянно се говори за кариерата му и за това, че е млад специалист. За мен визитката му не е никак лоша, за да има колебания за това каква оценка да й се постави. Той е млад, а за мен е и модерен, и интересен специалист. Най-лесното е да бъде оплют и да го хвърлиш да изгори на кладата. Убеден съм, че той вече си е направил изводите. И е разбрал, че има ежедневни и рутинни мачове - такива, които си задължен да спечелиш, защото си ЦСКА, както и такива, за които се говори цяла година и в тях трябва да си в пика си. Но сблъсъкът с Левски му бе първи и вече е разбрал истината за този двубой, който върна ореола си. Защото сини и червени започват да се връщат към доброто старо време и съвсем скоро очаквам тези два отбора отново да решават титлата. Рано или късно това ще стане”, убеден е Георги Василев.
 
„Лошото е, че сега има пауза в първенството. Винаги се казва, че тя е добра и в нея можеше да коригираш някои детайли. Но при ЦСКА това ще се яви нож с две остриета заради отсъствието на многото национални състезатели. А подготовка без отбор не се води. Това съм го изпитвал на гърба си, при това много болезнено. Изключително трудно е в прекъсването да работиш с едни хора, а като дойде мачът да трябва да пуснеш други. И сега ми е лошо, като си спомня за престоя си в Левски и евромачовете с Олимпия Любляна през 1994 година. Тогава едва ден преди мача се върнаха националите, които бяха на върха на славата от завоюваното четвърто място на световното в САЩ. На практика водех подготовка с един отбор, но на тях нямаше как да им кажа, че няма да играят. Това е деликатна работа, на която Ел Маестро трябва да намери правилно решение”, каза още спецът.
 
„Сега на ЦСКА му предстои мач с Етър - двубой, в който може да покаже, че е превъзмогнал напълно неволите. Но на "Армията" трябва да имат едно наум, защото великотърновци показват израстване не само в резултатите, но и в играта и самочувствието. Поведението на отбора е добро, иска да има инициативата, действа балансирано и прави така, че другите да започнат да се съобразяват с него”, предупреди Гочето.
 
„Считам, че случилото се в Лудогорец е грешка. Особено с освобождаването на Методи Томанов. Може би там са поставили всичко през призмата на представянето в Лига Европа. Но за Томанов съм изненадан, защото той имаше пръст във всичко хубаво в този клуб, той е изключителен специалист. Мисля си, че ЦСКА и Левски ще успеят да се възползват от трусовете в Разград”, завърши Георги Василев.

 

Левски обяви кога пуска билетите за ЦСКА

Двата тима играят на 7 април

Шестима национали на Ботев отново при "канарчетата"

На "Колежа" се готвят за Черно море

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки