Европейската седмица на спорта #BeActive бе отбелязана в Бяла

Ученици се включиха в тренировки по кикбокс и футбол, зам. министър раздава подаръци

Европейската седмица на спорта #BeActive бе отбелязана в Бяла
Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов се включи в спортния празник в Бяла, който е част от Европейска седмица на спорта #BeActive. 
 
Празникът се състоя на обновената спортна площадка в града, където се проведоха тренировки по футбол и кикбокс.
 
„Европейската седмица на спорта е инициатива, чрез която искаме да покажем колко важен е спортът и че той трябва да се практикува не само в деня на спорта, а да се превърне в ежедневие. Защото спортът е движение, движението означава здраве, а само здравите хора могат да правят всичко. Пожелавам Ви да се забавлявате и да спортувате с удоволствие“, каза Андонов в приветствието си към участниците. 
Събитието посети и заместник-кметът на община Бяла Евгени Димов, който поздрави отборите и насърчи родителите на децата да ги подкрепят в спортните начинания.
 
 
„Искрено се радвам, че днес сме домакин на Европейската  седмица на спорта. Благодарение на вниманието, с което Министерството на младежта и спорта  удостои община Бяла, ние с Вас днес ще направим един открит час по физическо. Идеята на всичко това е професионалните клубове и клубовете, които развиват масов спорт на територията на община Бяла, да демонстрират и покажат на всички Вас част от тренировъчния процес на спортовете, които те практикуват“, добави още Димов.
 
 
На спортната площадка присъстваха ученици от три училища в община Бяла – Начално училище „Петко Рачев Славейков“, Средно училище „Панайот Волов“ и Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“. Професионалните треньори направиха с децата демонстративна тренировка по футбол и кикбокс, а мажоретките показаха своите умения пред заместник-министър Андонов, който връчи специални подаръци  и спортни пособия за училищата.
 
Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност. 
 
 
Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България  са част от проекта на ММС  „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

 

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки