Паро Никодимов: Атаките срещу ЦСКА няма да спрат

Ето мнението на легендата на "червените"

Паро Никодимов: Атаките срещу ЦСКА няма да спрат

Легендата на ЦСКА Аспарух Никодимов каза преди дни, че не знае дали да се дават парите за емблемата и активите на фалиралия ЦСКА. Днес той говори пред колегите от "Билц". Ето мнението му след плащането:

 

Г-н Никодимов, коментарът ви за новината от вчера?

 

- Страхотна новина. Смея да твърдя, че това е най-голямата и блага вест в последните години, която ще стопли нашите многобройни привърженици. Всичко свърши благополучно и адмирации за ръководството. Но аз се опасявам, че тези, които не обичат ЦСКА, няма да спрат...

 

Какво имате предвид?

 

- Ами никой не обича, когато силният започне да се надига, и ще се опита да го събори отново на земята. Имам предвид, че очаквам нова серия от атаки от страната на онези фенове, за които ЦСКА означава омраза. До вчера бяхме незаконни, фалшиви, измислени, с тире. Сега ще е нещо друго. Но то си е нормално. ЦСКА за някои е религия, а за други - трън в очите. Вечен трън! Мисля си и още нещо - че нашите привърженици едно нещо друго няма да простят.

 

Какво няма да простят?

 

- Ако след всичко това хубаво нещо, което се случи, не последват положителни резултати на терена. Продължим ли със слабите игри, верните запалянковци на ЦСКА ще изпреварят ръководството и ще поискат незабавна треньорска рокада. Сега феновете са въодушевени. Предполагам, че ще се съберат много хора на предстоящия ни мач с Етър на стадион "Българска армия" следващата неделя - на 21 октомври. Но ако пак едва бием или, не дай Боже, завършим наравно или паднем, ще скочат срещу треньора. Не говоря само за двубоя с Етър, а и за останалите до края на първенството. Така че наставникът на ЦСКА и футболистите са длъжни да си отварят очите на четири и да подобрят състоянието си. Трябва да започнат да побеждават и да радват публиката.

 

Вие сте от хората, които критикуват Нестор Ел Маестро. Защо не ви допада неговия стил, който налага?

 

- Вижте, какво значи допада ми или не ми допада. ЦСКА трябва да играе силно и да печели ключовите си мачове. А ние не спечелихме нито един от трите ни такива в първенството до момента - срещу Ботев (Пловдив) и Лудогорец навън и срещу Левски. Даже и гол не вкарахме. Така че е повече от задължително Ел Маестро да защити името си.

 

А футболистите...

 

- О, футболисти имаме. Само да не се оправдаваме с това. Разполагаме с достатъчно класни играчи. Да, някои не са във форма и аз вече нееднократно посочих кои са. Критикувах ги. И се надявам да се вземат в ръце. Но този, който най-много трябва да се вземе в ръце, е треньорът. Той затова е поставен - да тренира, да реди състава, да залага на печеливша тактика и да побеждава. Повярвайте ми, това, което казвам, се коментира от абсолютно всички фенове на ЦСКА, които стават и лягат с отбора. Тези хора - малки, големи, чакат титли и купи. Докачаха плащането на емблемата, но сега идва не по-малко трудната задача. И силно се надявам играта ни да се подобри.

 

Ако не се случи, да очакваме ли треньорска рокада най-късно след края на есенния полусезон?

 

- Нека не избързваме и да видим какво ще се получи... Пък и този въпрос може да бъде разрешен само и единствено от ръководството на ЦСКА.

ЦСКА плати над 3 млн. лева на НАП

Левски вече не фигурира след длъжниците

Гидженов свири Левски - Славия

Владимир Вълков с наряд за визитата на ЦСКА в "Надежда"

ЦСКА ще бъде поставен ако се класира в Лига Европа

Добри новини за "червените"

Каранга: Целта на ЦСКА е титлата

Тук съм да завърша историята, обясни нападателят

Привикаха Каранга на специален разговор

Причината е ясна - липсата на голове

ИЗВЪНРЕДНО: Четирима напускат ЦСКА

Вижте кои са те

Цветомир Найденов към ЦСКА-София: Аз ви играя с 19-годишни, а вие ми играете със съдиите!

Благодетелят на ЦСКА 1948 не остана доволен от съдийството в този двубой

Скаршем се закани на Левски: Мисля да им вкарам два гола!

Норвежкият футболист на ЦСКА бе герой срещу ЦСКА 1948

Ел Местро: Показахме страхотна реакция, най-важен е резултатът

Треньорът на ЦСКА бе много доволен от успеха над ЦСКА 1948

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки