Красен Кралев: Собствениците на ЦСКА изпълниха моралния си ангажимент

Спортният министър коментира шансовете България да приеме зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.

Красен Кралев: Собствениците на ЦСКА изпълниха моралния си ангажимент

Спортният министър Красен Кралев смята, че със закупуването на емблемата собствениците на елитния ЦСКА са изпълнили моралния си дълг и са спазили обещанието към феновете на "червените".

"Случаят с ЦСКА е казус, който не е под нашата юрисдикция, но е морален ангажимент, който собствениците на клуба поеха към феновете и държавата и го изпълниха. Имаше сериозни задължения към НАП и други инвеститори. Това е морален акт и всички фенове на ЦСКА го одобряват, а днес синдикът потвърди, че сумата е била получена. Няма драма с ЦСКА, отборът си има бюджет, участва успешно в Първа лига и в евротурнирите. Собствениците на ЦСКА поеха този ангажимент към България и го изпълниха", заяви Кралев в студиото на предаването "Лице в лице" по bTV.

Кралев коментира и желанието на страната ни да приеме зимните младежки олимпийски игри през 2024 г.

Според него шансовете на страната ни са големи, като част от необходимите 30-40 млн. евро за оперативни разходи ще бъдат осигурени от Международния олимпийски комитет (МОК).

"Имаме големи шансове за домакинство на тези игри, особено след успешното провеждане на трите световни първенства, които започнаха в рамките на седмица. Получихме позитивна оценка от международни наблюдатели и президенти на международни федерации. Лично Томас Бах изказа възхищението си. Фактически той ни предложи за вдигнем кандидатурата си. Имаме много симпатизанти, които ще ни подкрепят в този проект. Част от необходимите около 40 млн. евро за оперативни средства ще бъдат осигурени от МОК", каза министърът.

Кралев добави, че едно такова домакинство ще допринесе за развитието на зимните спортове и зимния туризъм в България.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки