В Англия: Завръщането на Георги Петков в държавния тим трябва да се види

Англичаните наредиха нашия вратар сред 10-те акцента в предстоящите мачове на националните отбори

В Англия: Завръщането на Георги Петков в държавния тим трябва да се види
Вратарят-ветеран в националния отбор Георги Петков намери място в медийния дневен ред не само у нас, но и в Англия.
 
В спортната секция на „Гардиън" се появи материал за 10-те неща, на които задължително трябва да се обърне внимание в предстоящите срещи от турнира Лига на нациите.
 
„През юли Георги Петков стана вторият най-възрастен футболист в Лига Европа, а следващия месец вратарят на Славия счупи рекорда за най-стар в българското първенство. Той едва ли не се шегуваше, когато предложи да се върне в националния отбор - сцена, на която не беше присъствал от почти десетилетие.
 
До средата на септември той записа четири последователни чисти мрежи и в крайна сметка получи повиквателна и се появи на сбора. Пламен Илиев, който бе отличен при победата с 2:1 над Словения миналия месец, остава първият избор на България, но Петков би могъл да се появи срещу Кипър, завладян от вълна от сантиментална подкрепа.
 
Ако е така, на 42 години и 211 дни той ще стане четвъртият най-стар играч с мач за националния си тим в Европа след гърците Гиоргиос Кудас и Василис Хадзипанагис и Били Мередит от Уелс", пише „Гардиън" и позиционира Петков на осмото място сред най-интересните моменти, който Лига на нациите може да ни предложи тази седмица.
 
На първо място британците посочват историческия мач, който изиграха Черна гора и Сърбия, които доскоро бяха обединена държава. „Плавите" ликуваха с 2:0.
 
В подреждането следват снощното повторение на полуфинала от световното между Англия и Хърватска, както и новата страница в голямото съперничество между Холандия и Германия. Във фокус се поставя и двубоят между други някогашни сънародници – Словакия - Чехия довечера. „Гардиън" отбелязва и силната форма на нападателя Кшищоф Пьонтек от Дженоа, който със своята ефективност напоследък конкурира сериозно Роберт Левандовски.
 
Отчита се и, че Шотландия трябва да се пази от израелеца Монес Дабур, който с Ред Бул Залцбург разнищи Селтик за 3:1 в Лига Европа, а преди да отделят внимание на Петков, на Острова се питат дали ще продължи ренесансът на Русия в двубоя срещу шведите. Въпрос, на който отговорът вече дойде с нулевото реми, което двата съперника завъртяха в четвъртък.
 
Подчертава се и това, че ирландците ще си припомнят лошите спомени от визитата в Дания, където загубиха шансове да се класират за мондиала в Русия на баражите. Специално внимание се отделя и на родения в Азербайджан от арменски родители Юра Мовсисян, който отново ще играе за Армения след разправиите с шефа на местната федерация.

 

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

Капитанът на футзалния Черно море: Мислим за титлата

Пламен Стойков се цели и в Шампионска лига

България U16 стартира с успех участието си на Турнира за развитие на УЕФА

Тимът на Симов удари Молдова

Арда отговори на Крумовград: Имате да решавате много проблеми

Двата тима разменят хапливи коментари

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки