Рекордьори в бягането загряха в Южния парк за Маратон София

Звездите зарадваха над 400 малки и големи любители на спорта

Рекордьори в бягането загряха в Южния парк за Маратон София
Спортните звезди от отбора на NN Running Team Самсон Кипроно Бармао и Стивън Киплагат бяха специални почетни гости на традиционното сутрешно бягане на 5kmrun в Южен парк за деца и възрастни, което се проведе днес.
 
Повече от 300 възрастни и близо 100 деца бягаха с кенийските атлети. 
 
Изявените състезатели, сред които победителят на София Маратон 2017 - Самсон Кипроно Бармао, който отбеляза и най-добро време в историята на трасето ( 2:14:49 часа), пристигнаха за участието си на 42-километровата дистанция на Маратон София 2018, който ще се проведе в неделя, 14 октомври.  
 
Атлетите от първия в света професионален отбор по бягане се включиха в сутрешната загрявка на 5kmrun и NN Kids Run и дадоха официален старт на бягането от 9:00  часа. Всички почитатели можеха да документират срещата си със спортните звезди, като се снимат и вземат личен автограф от тях.
 
 
Победителят на Брюкселския маратон през 2017 - Стивън Киплагат от NN Running Team се обърна към всички присъстващи на бягането: „Щастливи сме, че сме тук и можем да се  срещнем с толкова почитатели на бягането. Ние от отбора на NN Running Team винаги бягаме за победа, но сме убедени, че първата стъпка към победата е постоянството и редовното участие. Бягането е отборна дисциплина, защото има силата да сплотява и мотивира хората. Поздравявам всички за участието, както и децата на NN Kids Run – бъдещето на този спорт!”.
 
„Днешните 5 километра са по-специални, защото наши почетни гости са професионалните състезатели на NN Running Team”, каза Георги Станаилов, главен организатор на 5кmrun. 
 
 
„По принцип всички участници, които тичат класическата дистанция от 42,195 м., със сигурност са започнали с много по-къси дистанции и, според мен, най-подходящата дистанция е тази от 5 км. Голяма част от хората, които в утрешния ден ще вземат участие на най-дългата дистанция на Маратон София 2018, са бягали и на 5кmrun.”, допълни още той. 
 
Самсон Кипроно Бармао няма да е единственият представител от отбора на NN Running Team на Маратон София. Той ще бъде подкрепен от Стивън Киплагат и Тежиту Сиюм.
 
 
Сиюм ще бъде женското присъствие в София от отбора на NN Running Team. Тя е родена в Етиопия и понастоящем тренира в Адис Абеба под ръководството на треньора Тесама Абшеро. Teжиту започва международната си кариера през 2017 г., като заема второ място на полумаратона в Букурещ. По-късно през 2017 г. тя прави своя дебют в маратона в Ница - Alpes Maritim, където и печели първото място с време от 2:33:21 часа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки