Холандия сложи край на германския терор (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бундестимът се озова на дъното в групата след исторически срам

Холандия сложи край на германския терор (ВИДЕО+СНИМКИ)
Холандия спечели с 3:0 домакинството си на Германия от Лигата на нациите, което се игра на стадион "Йохан Кройф Арена".
 
Върджил ван Дайк вкара с глава преди изтичането на половин час игра, а в 86-ата минута Мемфис Депай нокаутира Бундестима след бърза контраатака. В добавеното време Вайналдум оформи крайния резултат.
 
Така след 16 години "лалетата" отново победиха големия си съперник. Холандия спечели първите си точки в групата и се изкачи на втора позиция, на една точка зад лидера Франция. Германия е на дъното само с една, след като изживя исторически срам в Амстердам. Успехът на холандците е най-изразителният в историята на съперничеството между двата тима.
 
 
Първата интересна ситуация в мача беше пред вратата на домакините. В 15-ата минута Тимо Вернер бе изведен на добра позиция в наказателното поле, но не успя да отправи хубав удар. Малко след това Томас Мюлер стреля, но Яспер Силесен да спаси.
 
В 20-ата минута и холандците стигнаха до положение, но ударът на Де Лихт с глава не затрудни Нойер. Още 10 след това "лалетата" поведоха в резултата. Бабел засече центриране от корнер, топката се отби в напречната греда и Върджил ван Дайк не сгреши при добавката - 1:0.
 
 
В 37-ата минута Жоржиньо Вайналдум пробва удар от около 25 метра, който профуча опасно близо до гредата. В ответната атака се откри възможност пред Мюлер. Той обаче не успя да насочи топката в очертанията на вратата.
 
Гостите имаха нов шанс в 41-ата минута, когато Марк Ут стреля с глава, но право в ръцете на Силесен.
 
Германците започнаха по-силно второто полувреме и в 53-ата минута Хумелс отправи удар с глава към Силесен, но топката срещна тялото на Бадел.
 
 
В 64-ата минута Лерой Сане влезе в наказателното поле и шутира, но след рикошет в крака на защитник ударът му излезе в корнер. Секунди след това отново Сане получи топката. Той обаче шутира покрай дясната греда. В 70-ата минута и Дракслер опита да изненада Силесен с удар от въздуха, но не намери целта.
 
"Лалетата" можеха да убият интригата четвърт час преди края, когато Менфис Депай се откъсна и стреля от движение, но Нойер спаси.
 
 
Фантастична контра три минути преди края завърши с подаване на Куинси Промес към Мемфис Депай, който разстреля немския вратар за 2:0. 
 
В добавеното време Депай удари греда, след което Вайналдум сложи точка на спора с деветия си гол за националния тим - 3:0.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ХОЛАНДИЯ: 1. Силесен, 2. Дъмфрис, 3. Де Лихт, 4. Ван Дайк, 5. Блинд, 7. Де Йонг, 8. Вайналдум, 9. Бергвайн, 10. Депай, 11. Бабел
 
ГЕРМАНИЯ: 1. Нойер, 3. Хектор, 4. Гинтер, 5. Хумелс, 8. Кроос, 9. Вернер, 11. Джан, 13. Мюлер, 17. Боатенг, 18. Кимих, 23. Ут
Селекционерът на Белгия влезе в битката за треньор на Милан

Доменико Тедеско може да поеме "росонерите" след края на сезона

Чалханоглу: Това Скудето е отмъщението ми към Милан

Халфът не може да забрави отношението на феновете на "росонерите" след трансфера в градския съперник

Грубо: Фенове на Интер изгориха фланелка на Ибрахимович (ВИДЕО)

"Нерадзурите" празнуват Скудетото по странен начин

Мусиала се възхищавал на Меси

"Имитирах го", призна халфът на Байерн Мюнхен

Дъмфрис се надява да поднови договора с Интер

Нидерландецът иска да остане още дълго на "Меаца"

Край на една ера: Легенда на Атлетик Билбао напуска след 15 години

Икер Мунияин обяви решението си в емоционално видео

Килиян Мбапе сменя позицията си в Реал Мадрид

Французинът оставя левия фланг на Винисиус

Лукаку може да остане в Рома, но само с нов наем

Челси обмисля варианта да остави белгиеца за още 12 месеца на "Олимпико"

Скандал с изнасилване разтърси Висшата лига!

Двама футболисти са задържани от полицията

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки