Норвегия изравни по точки "лъвовете" след успех над Словения (ВИДЕО)

"Викингите" с минимална победа в Лига на нациите

Норвегия изравни по точки "лъвовете" след успех над Словения (ВИДЕО)

Отборът на Норвегия постигна успех с 1:0 над Словения в среща Лигата на нациите. Попадението за домакините реализира Оле Селнес в добавеното време на първата част. С този успех "викингите" се изравниха с България на първото място в Група 3 на Лига С, но "лъвовете" са с мач по-малко, който ще се изиграе тази вечер, 21:45ч., на "Васил Левски" срещу Кипър.

Още в началните минути на срещата отборът на Норвегия бе близо до това да поведе в резултата. Груба грешка на защитник в бяло позволи на Тарик Елионуси да излезе очи в очи с Вид Белец. Стражът на Словения прояви хладнокръвие и поправи грешката на своя съотборник, парирайки удара на Елионуси.

Гостите, водени от наставника Томац Кавчич отговориха с добър удар на Лео Стулац от фаул, който премина покрай левия страничен стълб на вратата зад Йорщайн. Последваха спокойни минути на терена, в които и двата отбора не застрашаваха сериозно противниковата врата. В 5-ата минута на добавеното време на първата част Норвегия поведе в резултата с гол на Оле Селнес. Полузащитникът на домакините бе оставен непокрит на дъгата на наказателното поле и с добър удар прати топката под напречната греда.

В 71-ата минута Мохамед Елиунуси стреля с глава към врата на Вид Белец, но топката прелетя над вратата. Две минути преди края на срещата Рене Крхин засече с глава центриране на свой съотборник, но не успя да натисне топката и тя не намери очертанията на вратата. В 90-ата минута Джошуа Кинг успя да отнеме топка в близост до наказателното поле, навлезе навътре и стреля, но Вид Белец бе на нужното място и изби в ъглов удар.

НОРВЕГИЯ - СЛОВЕНИЯ 1:0
1:0 Оле Селнес (45+)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки