Измама за 45 млн. евро след трансфер на футболист от Дунав в Спортинг

Вижте какви са скандалните точки в договора на бразилеца Жатоба

Измама за 45 млн. евро след трансфер на футболист от Дунав в Спортинг
Бразилският халф Жатоба може да струва на Спортинг Лисабон комисионна от 1,5 милиона евро, ако той се появи в официален мач за първия отбор на „лъвовете", твърди вестник „Корейо да Маня”.
 
Медията определя трансфера на бившия футболист на Дунав като един от най-странните в португалския футбол. Твърди се, че става дума за измама с 45 млн. евро, с която обаче Дунав няма нищо общо.
 
23 -годишният халф беше ангажиран от стария президент на „лъвовете" Бруно де Карвальо точно след размириците в клуба и атаките на феновете срещу играчите на Спортинг. „Лъвовете" от Лисабон платили 100 000 евро на Дунав за правата на футболиста, като той трябваше да играе в младежкия отбор до 23 години на Спортинг.
 
В договора обаче фигурирала странната клауза, че клубът дължи автоматично 1,5 милион евро на агенция „Футглобо", ако Жатоба играе поне един мач за мъжкия отбор, воден от Жозе Пезейро. Договорът на Жатоба с клуба е до 2023 година и съдържа освобождаваща клауза от внушителните и абсолютно несъответстващите с качествата на футболиста 45 милиона евро!
 
 
Жатоба дори не е картотекиран за момента за отбора до 23 години. Причината според генералния директор на клуба - Аугусто Инасио е, че халфът е контузен и ще бъде на линия през януари. Трансферът на Жатоба обаче продължава да е твърде съмнителен.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки