Станка Златева мотивира децата на Поморие да тренират

“Спортът е не само здраве, но учи на дисциплина и поддържа силата на духа и концентрацията"

Станка Златева мотивира децата на Поморие да тренират

Началникът на политическия кабинет на Министерството на младежта и спорта Айлин Дахилова-Василева и легендарната българска спортистка Станка Златева се включиха в Европейската седмица на спорта #BeActive в Поморие. 

 
“Спортът е не само здраве, но учи на дисциплина и поддържа силата на духа и концентрацията. Бъдете все така активни, бъдете здрави и благодаря на всички деца за участието и прекрасните емоции, които ни споделихте“, заяви Айлин Дахилова–Василева, която връчи специални подаръци за всички, които се включиха в #BeActive.
 
Многократната световна и европейска шампионка и олимпийска медалистка Станка Златева пък изнесе открит урок по борба в Спортен комплекс “Поморие“. 
 
“Благодаря на Министерството на младежта и спорта за тази страхотна кампания и цялото съдействие, което ни указва. Спортът е нещо толкова хубаво и чрез него изграждаме стабилно общество. Никога не е късно човек да започне да тренира, затова бъдете активни!“, каза Златева на учениците и техните родители. 
 
Възпитаниците на училищата в Поморие имаха възможността да проведат тренировка по хандбал и борба с професионални треньори и демонстрираха своите умения пред Айлин Дахилова – Василева, кмета на Поморие Иван Алексиев, преподаватели от учебните заведения и десетки граждани на морския курорт. 
 
Спортният ден в Поморие приключи с поздравителна реч на кмета на община Поморие Иван Алексиев.
 
“Важно е човек да се бори, за да постига успехи, а спортът учи точно на това. Благодаря и на Министерството на младежта и спорта, защото тази инициатива е прекрасна - Европейска седмица на спорта и естествено затова, че уважиха желанието на всички общини, включително и на нашата, да сме част от тази кампания”, посочи Иван Алексиев. 
 
Европейската седмица на спорта #BeActive е част от общоевропейската политика за насърчаване на здравословния начин на живот и се провежда за четвърта поредна година в България. Целта на инициативата е да стимулира повече хора да се занимават трайно със спорт и физическа активност.  
 
Национален координатор на инициативата за България е Министерството на младежта и спорта. Събитията от Европейската седмица на спорта #BeActive в България са част от проекта на ММС „Бъди активен - избери твоя спорт и се забавлявай“, който е съфинансиран по Програма „Еразъм +“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки