Хубчев: Няма да бягаме и да се страхуваме

"Стремежът ни е да изградим нещо като стил"

Хубчев: Няма да бягаме и да се страхуваме

Селекционерът на България Петър Хубчев първо отказа да отговори на норвежкия треньор Ларс Лагербек, който обвини трикольорите, че са използвали мръсни номера и са бавели времето по време на двубоя между двата отбора в София, но после го направи под формата на шега.

 
“Това е глупаво. Не разбирам, защо говорят тези неща. Нямаме желание да коментираме тези неща. Обръщаме внимание на задачите на терена. С друго не се занимаваме. Виждате го и от поведението ни”, обяви Хубчев, но в края на пресконференцията заяви: 
 
“Не съм чел изказването на треньора, но ще отговоря под формата на шега. Норвегия забави много повече времето. Всеки тъч беше изпълняван от централния защитник, който взимаше парцал и бършеше топката. Ако изчислим колко забавиха времето, то бе много повече. Но това е само шега”, каза Хубчев.
 
 
Относно утрешния мач между двата тима в Осло, националният селекционер заяви: “Всички играчи са здрави. Изключението е Боби Цонев. Доколко са уморени, най-добре ще се види утре на мача. 
 
Ситуацията е променена след тези три мача. С оглед на точките, може би, е важен мач, но не по-важен от следващите два. 
 
Не бих се ангажирал да ви кажа колко точно, но при всички положения ще има промени в нашия състав. Стремежът ни е да изградим нещо като стил. Не с 3 или 4 мача да се представим по този начин, а с много повече. В същото време ще е глупаво, ако не се съобразяваме с конкретния противник. 
 
Не само от изказванията, но мисля, че норвежците ще бъдат много по-агресивни. Очакваме го. Само че ние не трябва да бягаме и да се страхуваме. Най-доброто противодействие е ние също да бъдем толкова агресивни в единоборствата. Само това ще ни помогне.
 
Най-много ме притеснява мощта, този силов футбол, който изповядват. На това трябва да се обърне голямо внимание и да се отговори със същото. 
 
Няма как да се заблудим, че с 3-4 мача всичко е ОК. Ако загубим 3-4 мача, ще четем точно обратното. Реакцията на другите отбори показва, че сме станали дразнители за тях. Аз бих подходил по друг начин. Ние уважаваме всички противници, но няма да отстъпим от нашите си принципи. 
 
В първите три двубоя най-много сили хвърлихме срещу Норвегия. Срещу този мощен отбор, чисто физически, беше най-трудно. Поне аз така го усетих от пейката”, допълни Петър Хубчев.
Националите летят за Баку във вторник

От БФС обявиха програмата на "лъвовете"

Илиан Илиев обясни защо ще играем с Азербайджан и Танзания

Надявам се да срещна Андраде и Леандро в Баку

Георги Иванов: Илиан Илиев има пълната ми подкрепа

„Ще гоним класиране за Световното през 2026 година“

Удар за Лудогорец и България: Неделев аут за месец

Завръщането на халфа в националния отбор се отлага, вижте коментара му

Ясен е съставът на младежите за евроквалификацията с Полша

Александър Димитров обяви групата за мача, вижте я

Женският ни национален отбор в една група с Румъния, Казахстан и Армения за Евро 25

Квалификациите ще са в нов формат "две в едно"

Илиан Илиев вика Галчев в националния отбор

Бранителят на Левски се представя отлично от подновяването на шампионата

Илиан Илиев викна Мечката за Танзания и Азербайджан

Лукас Петков също в разширения състав

Дамите загубиха и втория плейоф с Украйна (ВИДЕО)

Този път женският ни национален отбор отстъпи с 0:3 в Анталия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки