България ще брани върха в Осло

Залагаме на здрава защита и контри срещу Норвегия

България ще брани върха в Осло

Бавно и методично България на Петър Хубчев стигна до първото си голямо бойно кръщение.

Днес от 21:45 часа трикольорите гостуват на Норвегия в решителен мач за първото място в група 3 на Дига С от новия турнир на УЕФА Лига на нациите.

Челната позиция не само че ще ни качи в по-горната дивизия - В, но и ще ни даде право на участие на плейофи за класиране на Евро 2020.

Както е известно, всеки един от четирите победителя в отделните лиги печели квота за европейското първенство.

В събота вечер лъвовете обърнаха Кипър за 2:1 и са лидери в групата с пълен актив от 9 точки.

Скандинавците са с 3 по-малко и ако спечелим тази вечер в Осло, интригата за първото място пада.

Битката обаче обещава да е свирепа. Именно заради това един от лидерите на отбора - Николай Бодуров, определи двубоя с Норвегия като финал.

"Надявам се да запишем 4 от 4. Всички затова отиваме, не мислим за хикс или да пазим резултат. Ще видим какво ще покаже играта ни", заяви Бранителят на летище София.

"Имахме един ден за възстановяване, но сме подготвени, няма какво толкова да се готвим. Играхме вече с тях. Това ни се явява като финал, можем да си решим всичко в групата с този мач. Не сме спокойни, до-като не е категорично всичко. Всяка една победа увеличава увереността и самочувствието. Надявам се да играем още по-добре и да се поздравим с нов успех. Трябва да отговорим физически на битката. Ще е голямо джаскане, ако искаме да имаме успех, както беше в София. Няма да бъде по-различно. Норвежците ще са още по-агресивни, играят директно, с дълги топки. Ще искат с още по-голямо желание победата. Надявам се да ги изненадаме неприятно. Според мен Словения е изключително качествен отбор, не знам защо губят точки. Спорно е кой е по-добър между Норвегия и Словения. След нас, естествено", отсече в типичния си стил централният защитник на ЦСКА.

Уповавайки се на популярния израз - целта оправдава средствата, селекционерът Петър Хубчев отново няма да изневери на стила и ще заложи на здрава защита и контри, така както бихме Словения в Любляна.

За разлика от двете домакинства с Норвегия и Кипър, когато действахме в схема 4-4-2, сега за визитата в Осло специалистът вероятно ще се върне към 4-2-3-1, както бе със скиорите на старта.

Хубчев планира да направи поне две-три промени. Той рядко пуска едни и същи състави в два поредни мача.

Зад Ивелин Попов, който ще влезе в ролята на таран, се очаква да започне Георги Миланов, а Божидар Краев да седне на пейката. Възможно е на дясното крило да излезе Галин Иванов за сметка на Тодор Неделев, а в центъра на защитата вместо Недялков, който ще е ляв бек, да започне Божиков или Чорбаджийски.

Рокадите са продиктувани от очакваните здрави физически единоборства. В средата на терена ще останат Георги Костадинов и Симеон Славчев, които ще имат за цел основно да рушат играта на противника, прогнозира „Тема спорт“. Ще се разчита много на бързината на Кирил Десподов по левия фланг.

При Хубчев националният ни отбор е като малко дете, което в началото се научи да ходи с домакинските победи над Холандия и Швеция в квалификациите за световното, а сега вече стъпва все по-смело.

Остава да видим кога ще започне да се надбягва и с големите, но всичко с времето си. Засега вятърът е попътен, а курсът е правилен - към първото място в група 3 на Лига С.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки