Сухия: Горд съм, че работих с този отбор

Трябва да си тръгна от младежите с победа, обяви треньорът на Лудогорец

Сухия: Горд съм, че работих с този отбор

Селекционерът на младежкия национален отбор Антони Здравков иска да се раздели със своя отбор с победа срещу Люксембург.

Гостуването във Великото херцогство Люксембург ще е последният му мач начело на тима до 21 години, след като изкара два пълни квалификационни цикъла.

В предишния тимът ни записа най-доброто си представяне от дълги години, но в тази група определено имаше разочароващи резултати, като в това число влизат най-вече домакинската загуба от Люксембург и двете равенства с Казахстан.

Именно последните бяха посочени и от самия Здравков, който вече няма да води младежите заради ангажиментите му в Лудогорец, като основната причина да останем най-малкото зад Франция и Словения и до последно да сме в битка за третото място с казахите и Черна гора.

„Трябва да се разделим с победа. Уверен съм в силите и мотивацията на играчите. Ако този път късметът е на наша страна, не би трябвало да имаме проблеми, въпреки че напоследък играем трудно с Люксембург и вече записахме равенство и загуба от тях. Каквото и да стане обаче, аз съм горд, че работих с този отбор. С момчетата, които сега са в състава, и с всички останали, които в един или друг момент бяха с нас. Уверен съм, че с таланта, който притежават, тези футболисти могат да сбъднат мечтите си и да играят на наистина високо ниво. Някои от тях вече са в плановете и на Петър Хубчев, което трябва да ги мотивира още повече“, заяви Здравков пред „Меридиан Мач“.

Бъдещият треньор на Лудогорец вече анонсира, че ще ротира състава си. От една страна той иска да даде възможност за изява на повече от повиканите, а от друга - в някои от избраниците му има натрупана умора и той може да им даде почивка.

Това е особено характерно при Георги Йомов, който обаче трудно може да бъде заменен, след като Краев и Десподов са част от мъжкия ни тим. Все пак при положение че той остане резерва, Антонио Вутов ще започне като титуляр. Играчът на Ботев (Пд) бе болен през миналата седмица и влезе в 65-ата минута при гостуването на Словения.

„Самият аз не съм напълно наясно със състава и за някои позиции ще решавам до последно. Те са свързани най-вече с халфовата линия и атаката“, призна Здравков.

Венци Стефанов: Илиан Илиев ще вдигне националите

Любо първо говори, после мисли

Женският ни национален отбор с драматична загуба от Армения (ВИДЕО)

"Лъвиците" ни допуснаха поражение с 2:3 на "Александър Шаламанов" в София

БРАВО! Девойките на България до 19 г. се класираха сред елита на Европа

Момичетата ни спечелиха безапелационно промоция за Лига А

Радойска очаква мачовете с Румъния да решат първото място

„Имам балансиран отбор“, заяви селекционерът на женския ни тим

Силвия Радойска: Владеехме инициативата

„Търсихме победата през цялото време“, доволна е треньорката на женския национален отбор

Женският национален отбор по футбол започна с победа евроквалификациите

Нашите спечелиха с 1:0 визитата си на Казахстан

Тежък жребий за националите по минифутбол

"Лъвовете" на европейско през лятото

Девойките на България с нова победа

"Лъвиците" подчиниха и Малта

България остана 83-та в класацията на ФИФА

"Лъвовете" завършиха с победа и равенството последната пауза за национални отбори

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки