ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! Александра Начева е олимпийска шампионка (СНИМКИ)

България с пета титла в Буенос Айрес

ИЗКЛЮЧИТЕЛНО! Александра Начева е олимпийска шампионка (СНИМКИ)

Александра Начева донесе петия златен медал на България от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес!

17-годишната ни състезателка триумфира в тройния скок на турнира по лека атлетика в аржентинската столица, след като се справи с конкуренцията на испанката Мария Висенте.

Двете имаха равен резултат след вчерашния ден, записвайки по 13,76 метра в най-добрите си опити, но нашето момиче имаше преднина заради по-слабия попътен вятър (0,9 срещу 1,6 метра в секунда).

Днес обаче Начева не остави съмнения в превъзходството си, след като постигна страхотния резултат от 13,86 метра във втория си опит с попътен вятър 1,4 метра в секунда, докато основната й конкурентка записа 13,67 и така зае второто място с общ резултат 27,43. 

Регламентът в турнира бе по-различен от обичайния в леката атлетика, тъй като крайното класиране се определя от сбора от двата най-добри резултата на състезателките вчера и днес, а Начева събра общо 27,62 и така се окичи със златното отличие. 

По този начин българката, която е световна шампионка при 20-годишните, донесе десети златен медал за България от младежката олимпиада.

Страната ни вече има 5 титли, 3 сребърни и две бронзови отличия, след като преди това в отборните състезания триумфираха стрелецът Кирил Киров, бадминтонистката Мария Делчева и двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров, които спечелиха два пъти златото. 

Адриан Андреев спечели сребро на двойки в тениса, вицешампион е и щангистът Христо Христов, а третото ни сребро дойде от Валентин Андреев.

Бронзовите ни отличия са на Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки