Правителството отпусна 3,6 млн. лева за нова спортна зала в Кърджали

Съоръжението ще се използва основно за волейбол, баскетбол и футзал

Правителството отпусна 3,6 млн. лева за нова спортна зала в Кърджали

Министерски съвет отпусна допълнителни средства по бюджета на Министерството на младежта и спорта за 2018 г. в размер на 3 663 000 лв. за изграждането на многофункционална спортна зала в Кърджали.

 
Проектът, представен от областния управител на Кърджали, предвижда изграждането на съоръжение, което да се използва за тренировъчна и състезателна дейност по волейбол, баскетбол, футзал и др. На партерно ниво ще бъдат разположени основната зала с игрално поле с размери 42 х 25 м., отговарящи на българските и международни нормативи за провеждане на спортни срещи по волейбол, баскетбол и футзал и трибуна с 940 седящи места. В залата ще има 8 съблекални, лекарски кабинет, конферентна зала, както и складове и обслужващи помещения. На втория етаж са предвидени още 2 тренировъчни зали, които могат да бъдат обединявани в една по-голяма зала при необходимост.
 
Осъществяването на проекта е поредна стъпка от програмата на правителството за изграждане и реновиране на спортната база в страната, в която за трите мандата на премиера Бойко Борисов са инвестирани над 350 млн. лв.
 
Както е известно, през месец май тази година бе открит и реновираният стадион в Кърджали, чиято реконструкция възлиза на около 2 млн. лв. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки