Симона Халеп се отказа от Мастърса в Сингапур

Заменя я дебютантка, церемонията по определяне на жребия за групите ще бъде теглен на 19 октомври

Симона Халеп се отказа от Мастърса в Сингапур

Световната номер 1 Симона Халеп се оттегли от участие на финалите на WTA. Примината е дискова херния. Румънката получи травмата на тренировка в края на септември на турнира в Ухан, Китай. 27-годишната тенисистка до последно се надяваше да се възстанови от проблемите в гърба, но днес официално обяви, че няма да вземе участие в Сингапур през следващата седмица.

 
,,Със сигурност беше трудно решение“, сподели Халеп за WTA Insider. 
 
"Винаги е тежко да се оттеглиш от голяма и престижна надпревара. Ако трябва да бъда честна, мисля, че ми се случва за първи път. Това беше правилното решение, защото трябва да обърна внимание на моето здраве преди всичко. Моят треньор Дарън бе категоричен, че трябва да се оттегля, защото е силно разтревожен за гърба ми и здравето винаги идва на първо място. Той винаги го е поставял преди всичко. Затова и бе по-сигурен от мен, когато обсъждахме дали да участвам или не. Когато чух, че той е на мнение, че трябва да пропусна турнира в Сингапур, решението за мен стана по-лесно“, каза още Халеп.
 
,,Гърбът ми не е добре. Не съм тренирала в последния един месец. Все още не съм готова да се състезавам отново на най-високо ниво. Няма да е лесно да се завърна на корта и да покажа най-доброто от себе си, не и в този момент“, добави тя.
 
Халеп се наслади на най-добрия си сезон в кариерата през 2018 година. Румънката достигна първия си финал на Аустрелиън Оупън, където загуби от Каролин Вожняцки, но в последствие спечели дебютната си титла от Големия шлем на Ролан Гарос. След това тя спечели нова престижна титла в Монреал и игра финал в Синсинати, а третия й трофей през календарната година бе в китайския град Шънджън. Последва обаче тежък период за румънката и тя загуби от Доминика Цибулкова в първия кръг в Ухан, а в последствие се отказа от мача си с Онс Джабер в Пекин и се оттегли от надпреварата в Москва.
 
Откакто Сингапур е домакин на финалите на WTA Халеп е единственият неизменен участник във всичките пет издания на надпреварата. Тя завършва за втори пореден път годината като номер 1 в световната ранглиста. Бивш финалист от първото издание в Сингапур, Халеп споделя, че решението й от тази гледна точка е било още по-трудно.
 
Отказът на румънката означава, че холандката Кики Бертенс ще заеме нейното място и ще дебютира за първи път във финалите на WTA. Световната номер 10 спечели три титли през сезона, една от които именно срещу Халеп на Мастърса в Синсинати за най-голямата титла в нейната кариера. Бертенс е първата холандка, която дебютира в заключителния Мастърс на осемте най-добри след сънародничката й Бренда Шулц-Маккарти през 1997 година.
 
Ето и списъка с осемте тенисистки, които се класираха за Сингапур: 1. Анжелик Кербер 2. Наоми Осака 3. Петра Квитова 4. Каролин Вожняцки 5. Слоун Стивънс 6. Елина Свитолина 7. Каролина Плишкова 8. Кики Бертенс
 
Церемонията по определяне на жребия за групите ще бъде теглен на 19 октомври в петък. Първите двубои от груповата фаза ще започнат на 22 октомври в понеделник.
Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

БФТенис с програма за развитие на спорта за хора в неравностойно положение

Вижте подробности

Загуба за Кузманов в Острава

Българинът отпадна от турнира от сериите "Чаланджър"

Джокович: Надявам се в Париж да играя най-добрия си тенис

Вижте какво каза сърбинът

Джокович спечели спортния оскар

За пети път в кариерата си

Григор Димитров почива на старта в Мадрид

Гришо ще срещне победителя от мача между Яник Ханфман и Якуб Меншик

Виктория Томова запази позицията си в женската ранглиста

Вижте обновената класация и българките в нея

Гришо остана 10-и в света

Вижте обновената ранглиста и българите в нея

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки