Стана ясно колко е сериозна травмата на Пламен Илиев

Добра новина за Петър Хубчев

Стана ясно колко е сериозна травмата на Пламен Илиев

Националният вратар на България Пламен Илиев се размина с тежка травма.

Стражът има разтежение на връзката на дясното коляно от мача с Норвегия в Осло, но контузията не е сериозна.

Футболистът на Астра (Гюргево) беше ударен лошо 6-7 минути преди края на редовното време на стадион "Улеваал", но въпреки болките остана на терена, тъй като селекционерът Петър Хубчев беше извършил трите си смени.

26-годишният Илиев трудно стъпваше онзи ден, като още с кацането си на летище София беше пратен на преглед, където му бе сложена шина на коляното.

След направените изследвания стана ясно, че няма скъсани или разкъсани връзки, което е най-добрата новина на ботевградчанина.

Докторът на "лъвовете" Бисер Бочев, който от Норвегия замина за ангажиментите си към УЕФА в Швейцария, се завърна в страната и потвърди резултатите на изследванията.

Очаква се бившият играч на Левски да се възстановява около 20 дни, преди да се върне на терена.

Това е добра новина и за Петър Хубчев, тъй като ако всичко е наред, ще може да използва Илиев за последните мачове от груповата фаза на Лига на нациите - Кипър и Словения през ноември.

Родният вратар е твърд титуляр и един от най-постоянните играчи в състава на "трикольорите", като игра пълни 90 минути в последните 11 мача на България под ръководството на Хубчев.

Останалите два двубоя с националната фланелка за Илиев са при Любослав Пенев.

Стражът още от днес започна процедури по възстановяване в столичния комплекс “Царско село”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки