Ще остане ли Левски №1 или Лудогорец ще изпрати Аутуори подобаващо?

Бразилецът без проблеми в състава, сините страдат от контузии

Ще остане ли Левски №1 или Лудогорец ще изпрати Аутуори подобаващо?
Време е за третото голямо дерби през сезона в Първа лига. След Лудогорец - ЦСКА (1:0) и ЦСКА - Левски (0:1), сега „зелени" и „сини" се изправят в директна битка за първото място в Разград днес от 20 часа.
 
В момента съставът на Славиша Стоянович е лидер в елита, като води с 2 точки пред доминанта в последните 7 години. Затова дори и равният влиза в сметките на Левски. Лудогорец от своя страна пък задължително трябва да победи, тъй като, освен че орлите искат върха, футболистите желаят да изпратят подобаващо треньора Пауло Аутуори.
 
За пръв път от много години обаче двата тима са толкова равностойни чисто игрово. В Лудогорец нещата не се получават добре през този сезон, а и като цяло регресът е видим. Лидерите, отдавна са прехвърлили 30-те, липсва основен играч като Върджил Мисиджан, а и треньорската смяна може да е нож с две остриета.
 
Същевременно Левски е в голям подем след рокадата на Делио Роси със Славиша Стоянович. На моменти сините футболисти буквално летят и Пауло Аутуори и Тони Здравков на всяка цена ще вземат нужните мерки, за да спрат атакуващото каре на столичани. Сякаш обаче сега е наболял моментът Левски да победи Лудогорец и да дръпне на шампионите с цели 5 точки.
 
Така, че „син" успех в Разград днес ще е една малка крачка по пътя към титлата, но ще е голям скок към свалянето на орлите от върха в българския футбол, ако можем да перифразираме Нийл Армстронг. Първият човек стъпил на луната, изрече това на 20 юли 1969 г.
 
Колкото до съставите на двата тима, в този на Лудогорец няма никакви проблеми, освен дълготрайно контузените Анисе, Владо Стоянов и Григоре. Така, че в последния си мач Пауло Аутуори ще заложи на основния си състав. 
 
Славиша Стоянович пък включи за пръв път в групата най-новия си нападател Луан Виана. В разширения състав попаднаха още Паулиньо и Богдан Вашчук, които имаха проблеми през седмицата. Те обаче едва ли ще са титуляри. При това положение Обертан ще мине на дясното крило, Кабрал - на лявото, докато зад нападателя Костов ще е Мариани. До Хали Тиам в средата на терена ще започне Антони Белмонт.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки