ШОК: Реал със срамен рекорд, падна вкъщи от Леванте! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испанският гранд с най-дългата голова суша от създаването си и трета поред загуба, дошла след две намеси на ВАР

ШОК: Реал със срамен рекорд, падна вкъщи от Леванте! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Десет последователни полувремена или иначе казано над осем игрови часа без отбелязано попадение!

Това е статистиката не на кой да е, а на испанският колос Реал Мадрид след шокиращото домакинско поражение с 1:2 от слабака Леванте в деветия кръг на Ла Лига.

Възпитаниците на новия треньор Юлен Лопетеги се бяха разписали за последно преди месец, при минималната победа вкъщи на Еспаньол с 1:0.

Тогава точен малко преди почивката бе Марко Асенсио, а сега защитникът Марсело вкара в 72-ата минута, за да сложи край на головата суша на своите.

Тя е и най-дългата в 116-годишната история на Реал, тъй като продължи точно 481 минути!

Днес 63 423 зрители на „Сантяго Бернабеу“ видяха как още в шестата минута Хосе Моралес открива изненадващо резултата за гостите от Леванте.

Малко по-късно Рафаел Варан игра с ръка точно на границата на наказателното поле и реферът първоначално отсъди свободен удар, но след намесата на системата за видеоповторения промени решението си и отсъди дузпа.

Роже Марти бе точен от бялата точка в 13-ата минута и удвои преднината на „прилепите“.

Тя се запази до почивката, макар че Реал вкара един гол, който обаче бе отменен, отново след намесата на ВАР, заради засада на Марко Асенсио.

Последният се разписа при добавка след удар на Серхио Рамос в гредата, но в крайна сметка попадението му в 17-ата минута не бе зачетено.

В 35-ата пък Мариано Диас нацели гредата след удар с глава, а после вратарят на Леванте отрази опита на Каземиро.

Точно преди почивката гол на гостите също бе отменен заради засада, а 10 минути след началото на втората част Реал Мадрид постави нов клубен рекорд за брой игрови минути без отбелязан гол – 465, тъй като досегашното негативно постижение беше регистрирано през месец април на 1985 г. и бе с една по-малко.

След това и Карим Бензема удари гредата, но пък в 72-ата минута асистира на Марсело за почетното попадение на домакините.

То обаче си остана такова и те записаха трета последователна загуба, като останаха без успех в пет срещи и с 14 точки след девет кръга, точно преди големия сблъсък с вечния съперник Барселона в "Ел Класико".

Леванте пък вече има само с една по-малко в своя актив и зае седмата позиция във временното класиране преди изиграването на останалите мачове от кръга.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки