Лудогорец пак е на върха! Левски не издържа в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)

Много нерви, страсти и екшън в голямото дерби

Лудогорец пак е на върха! Левски не издържа в Разград (ВИДЕО+СНИМКИ)
Лудогорец спечели с 2:1 срещу Левски в мач, изпълнен с много нерви, страст и екшън. Успехът качи шампионите на върха в класирането, от където паднаха именно "сините". Разградчани имат точка аванс. Двубоят беше последен за треньора Пауло Аутуори, който напуска, а неговият пост ще заеме Антони Здравков.
 
Лудогорец натисна в началото и рано можеше да открие резултата. В 6-ата минута Натанаел стреля, топката тупна пред Мартин Полачек и го затрудни максимално. Вратарят обаче се справи и изби в корнер. Малко след това дойде и първото положение за домакиние. Полачек сгреши и Кешеру се озова на стрелкова позиция. Румънецът не успя да отправи добър удар и той мина високо над вратата.
 
 
"Сините" постепенно изравниха играта и отговорът им не закъсня. В 15-ата минута Станислав Костов беше оставен непокрит в наказателното поле на домакините. Той получи центриране от Милош Цветкович и стреля с глава, но неточно.
 
В 27-ата минута стана отново напечено в полето на Левски. Полачек отрази шут на Марселиньо. Лукоки беше зад защитата и посегна към отбитата топка, което сложи край на атаката на тима му, тъй като съдията справедливо маркира засада.
 
 
Лудогорец поведе в 34-ата минута. Вината за попадението е на Мартин Полачек. Той не успя да улови топката при изстрел на Натанаел и за връхлитащия Джоди Лукоки не беше проблем да я изпрати в мрежата - 1:0.
 
Шут на Натанаел срещна напречната греда в 40-ата минута. Четири след това Габриел Обертан можеше да върне интригата в мача, но ударът му беше спасен от Ренан. Това беше и първият точен изстрел във вратата Лудогорец. 
 
 
Домакините нанесоха съкрушителен удар в добавеното време на първото полувреме. И пак след грешка на футболист на Левски. Този път сбърка Тиам. Кешеру пусна извеждащ пас към Вандеркон, който стеля покрай Полачек за 2:0.
 
Клаудиу Кешеру можеше да сложи точка на спора секунди след подновяването на играта, но пропусна. Градусът на напрежението скочи в 54-ата минута, когато Станислав Костов вкара за Левски. Нападателят засече подаване на Хали Тиам и записа деветото си попадение от началото на сезона. Последваха още няколко опасни атаки на "сините", но те завършиха без удар във вратата на Ренан.
 
 
Левски изглеждаше напълно преобразен през второто полувреме и заслужаваше да изравни резултата. Обартан беше близо в 63-ата минута. Изстрелът на французина обаче се отби в страничната греда. Малко след това Станислав Костов се размина с топката на празна врата.
 
В следващите минути играта се накъса от множеството нарушения и извършени смени от двата отбора.
 
 
Блестяща намеса на Козмин Моци спаси тима му минута преди края на редовното време. Обертан се беше устремил към вратата на домакините, а румънецът се хвърли на шпагат и чисто изби топката от краката на съперниковия футболист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки