Берое ще трупа самочувствие за ЦСКА срещу Витоша днес

Ивайло Лазаров се завръща в тима на Бистрица

Берое ще трупа самочувствие за ЦСКА срещу Витоша днес
12-ият кръг в Първа професионална лига приключва днес с мача между Витоша (Бистрица) и Берое. Двубоят е от 20:00 часа, а столичани са домакини.
 
“Тигрите” са на 10-о място в класирането, но доста отбори вече усетиха, че срещу момчетата на Росен Кирилов не се играе лесно. Заралии пък следват плътно фаворитите Лудогорец, Левски и ЦСКА, а победа днес ще ги приближи на 5 точки до червените преди двубоя помежду им на 27 октомври (събота) от 15:00 часа.
 
Двама от основните играчи на Берое ще пропуснат днешното гостуване на Витоша. Старши треньорът Александър Томаш няма да разчита на капитана Мартин Райнов и атакуващия халф Борислав Цонев, които са контузени. Те ще бъдат вдигнати за домакинството на ЦСКА, което е доста по-важно за амбициите на тима.
 
И двамата получиха травмите си в националния отбор. Райнов се контузи в началото на септември в двубоите със Словения и Норвегия, а Цонев в тези преди десетина дни с Кипър и Норвегия, като той дори не пътува с тима за Осло. Томаш не е искал възстановяването им да бъде форсирано, като е бил на мнение, че Берое ще се справи и без тях с Витоша. Имаше опасения, че капитанът може да пропусне доста по-голям период от време.
 
Отсъствието на Райнов се очаква да доведе до официален дебют на най-новото попълнение - Владимир Гаджев. Бившият капитан на Левски почти сигурно ще започне сред 11-те. Той вече игра в един мач - контролата с Миньор Раднево преди седмица, когато се отчете и с гол. Гаджев все повече навлиза във форма. При отсъствието на Цонев в групата ще попадне 16-годишният талант Никола Маринов, който е атакуващ халф.
 
Единствената дилема на Александър Томаш е кой да е партньор на Камен Хаджиев в центъра на защитата, фаворит е Георги Ангелов, а Алкан най-вероятно ще е резерва. Холандецът от турски произход лекуваше контузия, а и наскоро се ожени и не бе с отбора.
 
За Витоша в групата се очаква да се завърне Ивайло Лазаров, който имаше разкъсани връзки и отсъстваше две седмици. Той обаче няма да бъде
 
рискуван като титуляр. Занимания подновиха и вратарят Николай Радев и Михаил Петров, които също лекуваха травми последните седмици. Здравословни проблеми обаче продължава да има защитникът Радко Мутафчийски. Привлеченият това лято Анте Рения пък е аут до края на годината, след като контузи тежко рамото си при гостуването на Черно море в края на август.

 

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

НА ЖИВО: Пирин - Етър 1:1

Сблъсъкът в Благоевград започва в 14:00ч.

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Вальо Михов - Гонзо ще ви гледа в очите, а не зад гърба

Бившият президент на БФС призова за обединение

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки