Грация спори с 3 лекоатлетки за „Жена на годината”

Мирела Демирева номинирана в две категории

Грация спори с 3 лекоатлетки за „Жена на годината”
Европейската сребърна медалистка на скок височина Мирела Демирева, младата звезда на леката атлетика Александра Начева, шестата в индивидуалния многобой на световното първенство по художествена гимнастика Катрин Тасева и параолимпийската лекоатлетка Даниела Тодорова са номинирани за “Жена на годината” в категория СПОРТ в годишната класация на списание „Грация“.
 
Гласуването ще продължи до 22 ноември 2018 г., а вота си за някое от момичетата може да дадете ТУК.
 
Мирела Демирева е номинирана и в още една категория - “Послание във времето”, заедно с Нана Гладуиш, Албена Алексиева и Елка Коджабашева, както и доц. Мария Спасова.
 
Кратки визитки на номинираните:
 
Мирела Демирева 
Сребърната ни медалистка от Олимпиадата в Рио 2016 отново зарадва българите, като триумфира в скока на височина на турнира от Диамантената лига в Рабат. Месец по-рано българската лекоатлетка преодоля 2.00 метра в турнира от Диамантената лига в Стокхолм, регистрирайки най-добрия скок в кариерата си. През 2018 г. Мирела грабна и сребърен медал в скока на височина на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин.
 
 
Александра Начева
След като грабна два последователни сребърни медала в тройния скок на световното първенство до 18 години в Кения и на европейското първенство в Унгария, тази година 17-годишната състезателка спечели златен медал на световното първенство по лека атлетика до 20 години в Тампере, Финландия, постигайки личен рекорд от 14.18 метра. Това постижение я превръща във втория български атлет, спечелил младежки златен медал в тройния скок след Тереза Маринова (14.62 м) през 1996 г. в Атланта. Александра Начева стана шампионка и на Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес.
 
Катрин Тасева
Тази година бе особено вълнуваща за Катрин. Грацията и упоритостта на гимнастичката й донесоха златен медал на бухалки, сребро на лента и обръч и бронзово отличие на топка по време на Световната купа по художествена гимнастика в София. Спечели и сребърен медал в многобоя на турнира от веригата „Гран при“ в Киев. А по време на Световната купа по художествена гимнастика в Пезаро, Италия, грабна два сребърни и два бронзови медала.
 
 
Даниела Тодорова
Българската параолимпийска лекоатлетка и състезателка в дисциплините хвърляне на копие, хвърляне на диск и тласкане на гюле ни впечатли със силния си дух, дисциплина и спортни резултати. През 2016 г. се класира на пето място в хвърлянето на копие по време на параолимпийските игри в Рио. Тази година Даниела си извоюва три медала на Европейското първенство в Берлин – сребърен медал на диск, бронзов на копие и сребърен на гюле с два национални и лични рекорда.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки