Байерн без Рибери за визитата на АЕК

Приключихме с лошите резултати, категоричен е Хамес

Байерн без Рибери  за визитата на АЕК

Байерн няма да може да раз­чита на Франк Рибери за днеш­ното гостуване на АЕК в тре­ти мач от Група Е на Шампион­ската лига. 35-годишният халф е получил контузия на последна­та тренировка на германска зе­мя и не отпътува за Гърция. Французинът има травма на гърба и не бе включен в групата за предстоящия двубой. Немско­то издание Bild обаче допълва, че контузията може и да е тре­ньорска. Рибери остана резерва при победата с 3:1 над Волф­сбург в последния кръг на Бундеслигата, а след това публично показа недоволството си от решението на Нико Ковач.

През уикенда мюнхенският колос сложи край на четирите си последователни мача във Всички турнири без победа, а Хамес Родригес сподели преди заминаването, че лошата по­редица остава зад гърба на ти­ма: "Сезонът е дълъг и често се случват подобни неща. Винаги има както положителни резул­тати, така и отрицателни. Но лошата серия вече е в минало­то, приключихме с нея. Сега предстои нещо хубаво. Сигурен съм, че победата над Волфсбург ще ни помогне да стъпим отно­во здраво на земята. Отиваме в Гърция само и единствено за трите точки".

Треньорът на бабарците Ни­ко Ковач може да бъде доволен, тъй като Рафиня и Жером Боа­тенг се върнаха към пълноцен­ните тренировки и ще бъдат на линия за визитата в Атина. Байерн може да бъде и малко по-спокоен заради добрата си статистика на гръцка земя. Ти­мът никога не се е изправял сре­щу АЕК, но има 3 победи и 1 равенство в четирите си двубоя в страната. Бабарците освен това нямат поражение в 6 по­редни гостувания в турнира - 5 успеха и 1 хикс.

Шефът на клубния борд на Байерн Карл-Хайнц Румениге съ­що се спря пред журналистите на летището: "Медиите малко прекалиха с критиките си към нас и треньора Нико Ковач. Трябваше да излезем и да ка­жем, че подкрепяме нашия екип. Важното е, че срещу Волфсбург се представихме добре и пока­захме реакция. Надявам се да продължим така и утре (б.р. -днес). Искаме да завършим на първо място в групата и ще търсим трите точки. Играл съм на "Спирос Луис" и обста­новката е доста тежка. Но на­шите футболисти са професи­оналисти".

АЕК ще търси пък първите си точки в група Е, но треньо­рът Маринос Узунидис няма да може да разчита на защитни­ците Хелдер Лопеш (наказан) и Оиконому (контузен).

Байерн смачка Унион при визитата си в Берлин, вкара 5 гола на клетия си опонент (ВИДЕО)

Баварците не показаха никаква милост

Лайпциг надделя над Хайденхайм и запази мястото си в Топ 4 (ВИДЕО)

"Биковете" спечелиха с 2:1

Йозил призна защо се реши на физическа трансформация

"Правя го, за да бъда във форма", каза бившият германски национал

Треньорският казус за Байерн се заплете

Нагелсман остава начело на Германия

След голямо шоу: Дортмунд видя сметката на Атлетико (ВИДЕО)

Рурците победиха испанския тим с 4:2

В Байерн търсят причина за контузиите

Спортният директор Кристоф Фройнд коментира темата

Дортмунд се справи с адашите от Гладбах, ВАР лиши Забицер от хеттрик (ВИДЕО)

Рурците стигнаха до успех с 2:1 като гости

Байерн се справи с лекота срещу Кьолн на "Алианц Арена" (ВИДЕО)

Ситуацията при "козлите" е доста неприятна

Леверкузен продава голмайстора си на Милан за 50 милиона евро?

Виктор Бонифас е обект на интерес от страна на "росонерите"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки