Аякс ще надгражда след равенството в Мюнхен

Холандският тим на крачка от елиминационната фаза

Аякс ще надгражда след равенството в Мюнхен

Аякс започна по страхотен начин участието си в Шам­пионската лига и се намира на първо място в Група Е. Амстердамци комфортно удари­ха АЕК с 3:0 в първата си сре­ща, а в последния кръг заслуже­но си тръгнаха с 1:1 от Мюн­хен при визитата на Байерн. Тази вечер холандският гранд приема Бенфика, а един евен­туален успех ще доближи хора­та на Ерик тен Хаг до елиминационната фаза. Аякс загря през уикенда с категорична победа над Хееренвеен в Ередивизие -4:0, а тимът е в серия от 6 по­редни домакински успеха във всички турнири, в които запа­зи 5 сухи мрежи!

Бенфика загуби откриващия си мач в ШЛ от Байерн с 0:2, но след това си тръгна с трите точки от Гърция, удряйки АЕК с 3:2. Орлите понастоящем са на върха в португалската Лига нос и нямат загуба от начало­то на кампанията.

Мароканецът Нусаир Мазрауи се върна с травма от на­ционалния отбор, която го остави извън състава при успе­ха на Аякс над Хееренвеен, но той вече е готов и ще бъде на разположение на Тен Хаг. Френки де Йонг u Хаким Зиеш също ще бъдат на линия. Синкгравен, Велтман и Банде са с дълго­трайни травми, а аржентин­ският национал Таляфико ще бъде под въпрос до самото на­чало на срещата.

Положението на Руй Витория е доста по-сериозно от това на колегата му Тен Хаг. Ключовият централен защит­ник Рубен Диаш е наказан, след като получи червен картон в предишния мач с АЕК. Него­вият партньор в центъра на отбраната Жардел пък е с травма и е възможно да не играе също. Бившият защит­ник на холандския Ден Хааг Тайрън Ебуехи със сигурност е аут.

Двата гиганта на европей­ския футбол са се срещали пет пъти, но за последно това се случи през 1972-а в полуфинали­те за КЕШ. Тогава амстердамци елиминираха своя опонент, а впоследствие вдигнаха и трофея. Бенфика има само 1 победа над Аякс - през 1969-а, 3:1 у дома.

Интер Маями загуби катастрофално без Меси в състава (ВИДЕО)

Отборът на аржентинеца отстъпи с 0:4 срещу Ню Йорк Ред Булс

Ирландия изпусна Белгия, пропиля дузпа и двете страни врътнаха реми (ВИДЕО)

В този сблъсък не паднаха попадения

Бразилската федерация се разграничи от затворниците Дани Алвеш и Робиньо

КБФ дори пусна изявление по случая

ПСЖ губи Баркола за дербито с Марсилия, младокът е под въпрос и за Барселона

Талантът е получил мускулна травма

Мбапе коментира бъдещето си - ПСЖ или Реал

Нападателят с пресконференция преди Франция - Германия

Интер Маями обърна и победи Ди Си Юнайтед в отсъствието на Меси (ВИДЕО)

Отборът на суперзвездата стигна до ценен успех

Меси с гол и асистенция за Интер Маями, отборът му е на 1/4-финал (ВИДЕО)

Аржентинецът направи силен мач срещу Нешвил

Лион срази Лориен като гост и се върна към победите (ВИДЕО)

"Хлапетата" взеха важен успех с 2:0

Кошмарно! Жан-Пол Боетиус отново е с рак

Той даде допълнително подробности за състоянието си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки