НЕЧУВАНО: 40 града искат финалите на АТP

Лондон остава фаворит за домакин на заключителния Мастърс и след 2020 година

НЕЧУВАНО: 40 града искат финалите на АТP
40 града ще се конкурират с Лондон в опит да отнемат домакинството на британската столица на финалите на ATP. 

Догодина ще се отбележат 10 години от първото домакинство на Лондон през 2009 година, като настоящият договор изтича през 2020. 

40 различна града от 29 държави са изявили интерес в приемането на заключителния Мастърс на осемте най-добри. 

Страните-кандидатки трябва да предадат официално своите кандидатури през следващия месец, като домакинът ще бъде избран от кратък списък между три или пет кандидатки през декември. 

Лондон продължава да бъде фаворит за приемане на финалите на ATP и след 2020 поради огромния зрителски интерес и разпродадени билети в следобедните и вечерните сесии през годините в британската столица. 

Някои от водещите тенисисти в световния мъжки тенис бяха запитани относно мнението им за това кой да бъде домакин на Мастърса, като едни споделиха, че атмосферата в Лондон е великолепна и градът трябва да остане домакин, докато други са на мнение, че е дошло време за промяна и участие в съвсем нова дестинация. 

Настоящият шампион на турнира на осемте най-добри е бойкотиращият България тенисист Григор Димитров, който победи през изминалата година във финала Давид Гофен. 

Сега обаче надпреварата ще има нов шампион, тъй като Гришо не се класира за участие за турнира в Лондон, който ще се проведе между 11 и 18 ноември.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки