Сензациите в пресата: Фенове на Левски пребили жестоко тъмнокож мъж

Тони Здравков амнистира Швиерчок, правят „Биг Брадър" на „Лаута"

Сензациите в пресата: Фенове на Левски пребили жестоко тъмнокож мъж

Най-интересните тени от българския печат днес, 24 октомври:

 

„24 часа”: Фенове на Левски били жестоко тъмнокож мъж

 

Британски гражданин е станал жертва на тежък побой от хулигани след края на дербито ЦСКА - Левски в София на 29 септември. Това стана ясно от съобщение на Българския хелзинкски комитет (БХК), който е поел защитата на тъмнокожия мъж. Леон Кофи, който работи като търговски представител в българския офис на международна компания, е нападнат пред сградата на МВР, докато се прибира към дома си заедно с двама свои колеги. На ъгъла на улиците „6 септември" и „Ген. Паренсов" пострадалият и придружителите му засичат група, чиито отличителни символи предполагат, че са от агитката на Левски. Щом тримата биват забелязани от хулиганите, от тълпата се отделя група от приблизително 50 души, които се насочват към Кофи.

Първият от достигналите до него нападатели е бил с маска. Той поваля жертвата на земята, след което групата започва да нанася многократни удари върху всички части на тялото му. Докато го ритали на земята, нападателите имитирали маймунски звуци, явно отправяйки расисткото послание, че считат жертвата си за маймуна, поради тъмния цвят на кожата му. Свидетели на нападението освен придружителите на жертвата са и полицаи, които са били в непосредствена близост по време на побоя. Кофи изпада в безсъзнание. Британецът претърпяна операция и престоя над 2 седмици в неврохирургията на „Пирогов". Столичната полиция работи по случая. Води се разследване за причиняване на средна телесна повреда. Извършителите още не са открити. 

 

„Меридиан мач”: Тони Здравков амнистира Швиерчок 

 

Полският нападател Якуб Швиерчок бе амнистиран от новия треньор на Лудогорец Тони Здравков. Както е известно, таранът определено не се нравеше на предишния наставник на „орлите" Пауло Аутуори. Швиерчок бе изваждан над 10 пъти от групата за мачовете, като през септември и октомври има точно 3 двубоя, или по-конкретно 91 минути. Причината за проблемите на поляка е негова бурна реакция след успеха с 1:0 над Зрински Мостар от квалификациите на Лига Европа. Тогава той загрява цялото второ полувреме, но така и не влезе в игра. Това не му се е понравило и е потърсил обяснение от Аутуори. Бразилският специалист обаче не търпи подобни неща и заради това го бе извадил от тима и прибягваше до услугите му само в решен мач, а в Цюрих го пусна като резерва на мястото на дебютиралия като титуляр Жуниор Брандао. В този мач основният голмайстор на Лудогорец Клаудиу Кешеру бе извън групата, тъй като бе получил вирусно заболяване непосредствено преди двубоя. Швиерчок дойде през зимата в Разград. Той изигра решителна роля за шампионската победа над ЦСКА, когато вкара 2 гола за успеха с 3:2. През пролетта реализира 7 попадения за едва 509 минути. Полякът започна силно и настоящия сезон, като вкара 4 гола в двете срещи с Крусейдърс от квалификациите на Шампионската лига. След това обаче дойде спречкването с Пауло Аутуори, заради което той изпадна в немилост.

 

„Тема спорт”: „Биг Брадър" на „Лаута"

 

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски обмисля да внедри шеф под прикритие, който да следи действията в клуба, докато той е в Южна Америка. Става въпрос за негов близък човек, който вече е бил на "Лаута" тази седмица. Според запознати не е изключено той да остане на работа в клуба след прибирането на боса от Аржентина и Бразилия, където е по бизнес дела. Така Локо ще се превърне в един малък "Биг брадър" до края на годината. Заради различия с феновете спортният директор Чавдар Цветков избягва да се появява на "Лаута". Не е тайна, че в последните години доста често имаше скандали при черно-белите в отсъствието на Крушарски.

В същото време стана ясно, че от Локомотив Пловдив се отпратили двама чуждестранни футболисти, които са били на проби. Единият е 22-годишният Марко Лекич. Юношата на Хайдук Сплит игра в контролата с Царско село по време на паузата, но така и не успя да впечатли старши треньора Бруно Акрапович. Да опита късмета си от понеделник на "Лаута" е бил и нигерийски футболист. След само две тренировки той е бил отпратен. Босненският специалист е бил на мнение, че те не са по-добри от настоящите играчи.

 

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

Днес козирката на "Българска Армия" отива в историята

Събарянето на конструкцията ще започне в 10:00ч.

Матай: Червените картони бяха пресилени

Капитанът на ЦСКА смята, че Ботев Пловдив се радват предварително

Керкез: Голяма победа, на нашия стадион ще бъдем много силни

Треньорът на Ботев Пловдив остана много доволен от успеха над ЦСКА за Купата на България

Стамен Белчев притесни феновете: Каранга има неприятна контузия

"В четвъртък ще има яснота", заяви треньорът на ЦСКА

Стоичков: 100 години Етър, 100 години слава

Камата поздрави "болярите" за вековния юбилей

Локо (Пд) пусна билетите за ЦСКА 1948

Мачът е в неделя от 15:15 часа на "Лаута"

Стоичков и Бала отново на терена за 100 години Етър

"Ивайло" арена на големи празненства

БФС търси усилено футболисти с български корени

До момента сме открили над 20 състезатели, обясни Лъчо Димов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки