Барса бие и без Меси, с единия крак е в следващата фаза (ВИДЕО+СНИМКИ)

Рафиня и Алба вкараха за каталунците

Барса бие и без Меси, с единия крак е в следващата фаза (ВИДЕО+СНИМКИ)
Барселона спечели с 1:0 домакинството си на Интер от група В на Шампионската лига. Каталунците са убедителни лидери с 9 точки от три мача и само чудо може да ги спре по пътя им към директните елиминации, макар че остават още три кръга от груповата фаза. Интер е втори с 6 точки, а Тотнъм и ПСВ, които по-рано днес направиха 2:2, са трети и четвърти с по 1. 
 
Барса беше без голямата си звезда Лионел Меси, който преди три дни получи фрактура на ръката. Головете вкараха Рафиня (32) и Жорди Алба (83).
 
 
В третата минута Иван Перишич опита удар към вратата на Барса, но неточно. Четвърт час след това централният защитник на домакините Клеман Лангле стреля с глава, а Самир Ханданович спаси. В 27-ата минута атака на каталунците завърши с шут на Рафиня. Вратарят на италианците обаче отново се намеси успешно.
 
В 32-ата минута Барса поведе. Луис Суарес получи топката на десния фланг и с великолепен пас намери Рафиня, който от близо опъна мрежата на бившия си тим.
 
 
В заключителните секунди на първата част пък каталунците бяха много близо до втори гол. След шут от фаул на Филипе Коутиньо топката се отклони от стената и едва не попадна във вратата на Ханданович.
 
След малко повече от час игра Лангле пропиля златен шанс за 2:0. Груба грешка на футболист на Интер позволи на централния бранител да отправи удар от близко разстояние, но французинът не го направи по най-добрия начин и Ханданович направи поредното добро спасяване. В 70-ата минута Ханданович извади опасен удар на Луис Суарес с глава, топката попадна в Коутиньо, чийто изстрел обаче се отби в гредата.
 
 
Жорди Алба сложи точка на спора в 83-ата минута. Той получи хубав извеждащ пас и вкара за 2:0 с удар покрай вратаря на Интер.
 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

 

БАРСЕЛОНА: 1. Тер Стеген, 3. Пике, 4. Ракитич, 5. Бускетс, 7. Коутиньо, 8. Артур, 9. Луис Суарес, 12. Рафиня, 15. Ленгле, 18. Алба, 20 Роберто

 

ИНТЕР: 1. Ханданович, 8. Весино, 9. Икарди, 18. Асамо, 20. Валеро, 23. Миранда, 33. Д'Амброзио, 37. Шкриняр, 44. Перишич, 77. Брозович, 87. Кандрева

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки