Пламен Марков: Коалиция ЦСКА - Левски е като Милан - Интер или Барса - Реал

Ел Маестро има още в какво да убеждава, според "червения" директор

Пламен Марков: Коалиция ЦСКА - Левски е като Милан - Интер или Барса - Реал

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков бе гост в предаването „Домът на футбола” по Diema Sport. В първата част от дългото му интерюв той говори за емблемата, която клубът закупи, а също и затова възможна ли е коалиция между Левски и ЦСКА срещу Лудогорец, за каквото намекна Ангел Петричев от Лудогорец.



„За мен в личен план никога не съм имал съмнения относно намеренията на нашите собственици. Те отдавна бяха афиширани по отношение на емблемата. За някои от нашите привърженици бъдещето беше неясно и сега това закупуване на емблемата успокои феновете. Имаше голям прираст на феновете на мача ни с Етър и това означава, че по-голямата част от тях припознават настоящия ЦСКА. Защо толкова късно бе купена емблемата? Това е един технически въпрос, на който могат да отговорят само собствениците.”



„В известен смисъл споделям думите на Гриша Ганчев, че тази огромна сума от 8 милионаа лева  е отишла в канала. Беше въпрос на чест на г-дата Ганчев и Инджов да направят това, защото те поеха ангажимент,  че ще бъде купена емблемата. Безспорно тези огромни средства можеха да бъдат използвани за други цели – за ДЮШ, за стадион „Българска армия”, който ще погълне огромни средства. За емблемата аз искам да споделя и искам да обърна внимание на една несправедливост – за включването на едни земи близо до Черно море в сумата.  Синдичката беше включила тези земи в първоначалната цена, а те са вече с друг собственик, но въпреки всичко, този факт не беше отчетен. Не беше обърнато никакво внимание от съдийката. Това е огромна несправедливост, която води до завишаване на сумата, която беше платена. Това говори и за качеството на правосъдната ни система. Става въпрос за една много сериозна цифра, която щеше да доведе до едно облекчение. На ход е нашият клуб, който ще си потърси правата и българският съд да вземе становище, което да доведе до истината. Това е огромна несправедливост.”



„Искам да засегна и наемите, които клубът плаща. Това е сума от 100 000 лева всеки месец, като се включи и ДДС сумата добива размера 1,5 млн. лева за стадиона и базата. В Панчарево бяха инвестирани 4-5 милиона лева, за да може нашата ДЮШ да тренира при добри условия. Нашият клуб е в крайно неблагоприятна ситуация спрямо другите клубове в България. Собственик на „Българска армия” е ММС. Този въпрос може да се реши при бъдещи преговори с Министерството. Не бива да има неравнопоставеност още преди началото на шампионата.”



„Аз съм от 1975 година в ЦСКА, първите 10 години като състезател. За мен в личен план емблемата значи много. Беше въпрос на чест и на обещание от собствениците. Въпрос на сантименти, но парите можеха да бъдат инвестирани в друга посока, много по-полезна за развитието на клуба.”



„Феновете в голямата си част подкрепяха отбора. Заедно с тези 3000 фенове направихме мирен протест, когато стигнахме до сградата на Парламента. Показахме, че клубът трябва да го има. Тогава мачът беше отложен по необясними критерии. Още тогава показахме и искахме да убедим управляващите, че ЦСКА разчита на огромна подкрепа и постигнахме целта си. Има по-малка част, които много често използват Фейсбук, като поучават ръководството и искат да участват в управлението на клуба. В България това е погрешен прийом. Ние сме световни шампиони по това да даваме съвети, без да носим отговорност. Искам да призова тези фенове, които използват Фейсбук, да дойдат на стадиона и да дадат своята подкрепа на отбора. Със закупуването на тази емблема голяма част от хората са наясно, че намеренията на собствениците са да развиват клуба.”



„Ние с мои колеги обикаляхме градовете из България и фенклубовете по места, навсякъде ги убеждавахме, че обещанията ще бъдат спазени и емблемата ще бъдат спазени.”



„Мисля, че ги нямаше нашите собственици Ганчев и Инджов ЦСКА нямаше да го има сега. Феновете ни трябва да са благодарни,  че те направиха това досега. Не бива да се разглежда като даденост и закономерност. В предходни години ЦСКА бе почти пред отказване, със задължения към стотици организации. Беше много тежка ситуация. Имаше емитиране на акции и знаете каква сума беше събрана.”



„Не бива да приемаме в буквалния смисъл думите на Ганчев за 500-те хиляди лева от билетите на феновете, той го е казал, че това е минимална сума, която не може генерално да реши въпросите. Наско Сираков в ЦСКА? Това не е феномен, който касае само България. Помните, че Фиго промени клубната си принадлежност и отиде от Барса в Реал Мадрид. Ганчев красноречиво обясни, че отношенията им са на приятелска основа. Не виждам лошо и негативно. В правото на Гриша Ганчев е да му предложи пост или не, отчитайки позитиви и негативи. Въпросът трябва да бъде зададен към „червената” общност.”



„По този начин той показа какъв е бил българският футбол преди години. Това показва колко гнили са нещата. Не очаквайте от мен аз да опровергая Гриша Ганчев за това, което той е правил преди години. Това с г-н Петричев е една закачка. Аз съм от много години съм във футбола и  не си спомням да е имало коалиция между Левски и ЦСКА. Все едно между Милан и Интер или Барселона и Реал да има коалиция.”



„За нападките между собствениците на грандовете? Аз не съм собственик на клуба, въпросът трябва да бъде отправен към тях. Това е тяхно право, така те преценяват.”



„Считам, че по отношение на младежките национали е интересен въпрос. Не бива избирателно да се действа. Много е лесно спрямо едни младежи да се действа строго, а по други наболели въпроси – не”, коментира Пламен Марков в първата част от интервюто си.

 

Във втората част от интервюто Пламен Марков говори за старши треньора на тима Нестор ел Маестро, за централния нападател Мауридес и за шансовете на отбора да спечели титлата.



„Ел Маестро е амбициозен треньор. Целите на работата му са да постигне максимално добри резултати. Считам, че той работи добре. Оценката за един треньор се дава от резултатите. ЦСКА е клуб, в който нашите фенове не са търпели липса на резултати. Целите винаги са били изключително високи – само шампионска титла и купа. Всичко друго се приема като провал. В момента нашият отбор не води в класирането, загуби две от дербитата. Естествено има още какво Ел Маестро да убеждава с работата си. Само тогава ще бъде приет от феновете. Важни са мачовете с всеки един съперник. Предстоят ни важни мачове – с Берое и Локо Пд, те трябва да бъдат спечелени, за да остане нашият отбор в борбата за титлата. Дали може да има преждевременна раздяла. Този въпрос го решава Ганчев, той е в правото си да има крайната дума.”



„Мауридес? На някои от чуждите играчи им трябва повече време за адаптация. За Мауридес не беше правило, защото отбеляза няколко гола. На Каранга му трябваха два-три месеца за адаптация. Но формата на Мауридес значително спадна. Забелязвам в мачовете, че той много се връща в средата и се включва в отбранителни действия. Но в предни позиции – не, той е един нападател, който играе изключително с глава. Но наистина в последните мачове липсват голове. Обяснението е с падането на формата. В началото играхме срещу по-приемливи съперници. След това нашите съперници взимат по-сериозни мерки.”



„Битката на върха? Виждам по-силен Левски, който се включи в първите три отбора, в предишните години изоставаше доста. Сега и трите отбора ще се борят до последния момент, за да се види кой е най-достойният.”



„Зависи от нас и от Левски дали ще спрем хегемонията на Лудогорец. Засега те спечелиха срещу нас и Левски, но има още доста мачове. Предварителните прогнози не могат да бъдат точни. Надявам се да прекъснем тази серия ан Лудогорлец и е крайно време да го направим”, завърши  Пламен Марков.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки