Последен шанс за Лудогорец

Разградчани нямат право на загуба, дори и на равен днес

Последен шанс за Лудогорец
Лудогорец гостува днес на АЕК Ларнака в трети мач от група А на Лига Европа. Двубоят в Никозия, който започва в 19:55 часа, има стратегическо значение за амбициите на разградчани да се класират за следващата фаза.
 
А всичко започна първо с цел влизане в групите на Шампионската лига, мина през задължителна такава за тези на ЛЕ, а после и за излизане от тях. Към днешна дата това изглежда доста трудна задача, още повече ако орлите загубят от кипърския си съперник довечера. Тогава всичко приключва и стремглавото пропадане в Европа в рамките на няколко месеца, започнало с елиминирането от МОЛ Види, ще продължи. Затова и визитата на Острова на Афродита се явява последен шанс Лудогорец да хване спасителния пояс в група А.
 
До момента разградчани са с нулев актив след двете загуби от Леверкузен с 2:3 у дома и Цюрих с 0:1 в Швейцария. Така че, ако искат да запазят шансове за излизане от групата, днешният сблъсък в Никозия се явява последната надежда. И при равен математически съдбата може да намигне на Лудогорец, но тогава вече сметките излизат на преден план, а и накрая те може да се окажат без кръчмар, защото и моливът, и тефтерът са у Леверкузен и Цюрих. 
 
С показаното дотук е трудно да си представим, че зелените ще успеят в мисията си, но съдбата е предлагала какви ли не обрати, а и доста често Лудогорец е бил от печелившата страна на монетата – драмата със Стяуа, продълженията с Цървена звезда, обратът срещу Лацио... Тези времена обаче изглеждат безвъзвратно отминали и сега реалността е различна.
 
Днес своя дебют като старши треньор на Лудогорец ще направи Антони Здравков. Това ще е и негов първи мач като наставник в евротурнирите. Напрежението е голямо, защото в Делиормана не са свикнали да губят. Към днешна дата те са на път да запишат най-слабата си кампания в групова фаза.
 
Новият треньор има да решава една основна дилема по състава и тя е свързана с това, на кого да гласува доверие на върха на атаката. Дали да заложи на типичен таран, или на лек и бърз нападател. В първия случай опциите са Брандао и Якуб Швиерчок. Клаудиу Кешеру е с контузия от мача с Левски и е малко вероятно да започне. Полякът бе реабилитиран, след като не попадаше в плановете на Пауло Аутуори, а Брандао вече поведе атаката при визитата на Цюрих, но без успех.
 
Ако Сухия реши да прибегне до стратегиите на други наставници преди него - Димитър Димитров и Георги Дерменджиев, с фалшива деветка, на върха на атаката може да видим и изненада - Жоао Паоло. Вариант, който не е за изключване.
 
Всички останали позиции са добре познати и новият треньор едва ли ще предприеме промени точно в този момент. Марселиньо ще атакува от задна позиция, подпомаган по крилата от Вандерсон и Лукоки. В средата на терена до Дяков ще е Кампаняро. Карето в отбрана също ще е без изненади. Моци ще си партнира с Недялков, а на двата фланга ще са Сисиньо - отдясно, и Натанаел - отляво. Под рамката ще е Ренан.
 
Двубоят, който е днес 0т 19:55 часа, ще е първи за Лудогорец след Аутуори и идва в изключително важен момент. Загуба тази вечер ще сложи край на шансовете за продължаване в следващата фаза.

 

Напрежение в Милан след фиаското в Рим

Фенове търсят сметка на играчите

ОБЗОР: Отново Леверкузен срещу Рома в полуфиналите на ЛЕ (ВИДЕО)

„Аспирините“ с нов рекорд - 44 мача без загуба след 1:1 в Лондон

Аталанта изхвърли Ливърпул и пренаписа историята си (ВИДЕО)

Салах вкара от дузпа единствения гол в Бергамо

Рома смачка Милан в Европа (ВИДЕО)

Леверкузен на пътя на "вълците" на полуфиналите

Гасперини за реванша с Ливърпул: Най-важният мач в историята

„Наясно сме, че няма да е лесно“, заяви треньорът на Аталанта

Еуфория в Рим! "Олимпико" разпродаден за Рома - Милан

"Вълците" на крачка от трети пореден полуфинал

ОБЗОР: Бенфика и Леверкузен с домакински успехи (ВИДЕО)

Резерви зарадваха "аспирините" - резултати от Лига Европа

Рома мечтае за трети пореден финал в Европа (ВИДЕО)

"Вълците" обезличиха Милан на "Сан Сиро"

Алонсо: Има време за Бундеслигата, мислим само за Уест Хем

Вижте какво заяви треньорът на „аспирините“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки